DW Türkçe'den Aram Ekin Duran'ın haberine göre, Türkiye dijital para birimleri alanında sıçrama yapmaya hazırlanıyor. Kripto para birimi kullananların sayısı yüz binleri aşarken Merkez Bankası’nın 'dijital para' çıkarma kararıyla birlikte şirketler yatırıma hız verdi.
Türkiye’de 'dünya ekonomisinin geleceği' olarak tanımlanan blockchain teknolojisini kullananların sayısı yüz binleri aşarken, Türkiye’yi bu alanda Ortadoğu ve Körfez ülkeleri için 'cazibe merkezi' haline getirmeyi amaçlayan şirketlerin sayısı da artıyor.
BORSA SAYISI 20'Yİ GEÇTİ
'TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK FIRSAT VAR'
Merkez Bankası’nın kripto paralarla ilgili atacağı adımların yatırımcıların bu alana yönelmesine yol açacağına değinen Güneri, "Kripto paralara olan ilginin her geçen gün daha da artması, paranın dijitalleşmesi sürecini hızlandırıyor. Türkiye, aslında dijital para kavramına uzak bir ülke değil. Mobil ve internet bankacılığı kullanımında öncü ülkeler arasında yer alıyoruz. Merkez Bankası’nın dijital parası, Türkiye’yi nakitsiz toplum hedefine bir adım daha yaklaştıracak" diye konuştu.
Güneri, Türkiye’nin dijital parası olan ülkeler arasında ilk sıralarda yer almasının küresel fintek şirketlerinin de dikkatini çekeceğini ve Türkiye’ye yönelik bankacılık ve finans yatırımlarının artabileceğini ifade etti.