DÜNYA

Demirtaş davası AİHM Büyük Daire'nin gündemindeydi: 'Türkiye yargısı için çok önemli sonuçları olacak bir duruşma oldu'

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuyla ilgili dava bugün AİHM Büyük Daire'nin gündemine geldi. Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, duruşma sonrası yaptığı açıklamada "İçeriği itibariyle siyasi ifade özgürlüğü ve bütün Türkiye yargısı için çok önemli sonuçları olacak bir duruşma oldu" ifadesini kullandı.
Sitede oku

Demirtaş'ın tutukluluğuyla ilgili dava, bugün Strasbourg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire'de görüldü.

Avukatı açıkladı: Demirtaş her an özgür kalabilir
17 yargıçtan oluşan Büyük Daire duruşmada hem Türkiye hükümetini hem de Demirtaş'ı temsil eden avukatları dinledi.

Mahkeme ayrıca davaya müdahil olarak katılan Avrupa İnsan Hakları Komiserliği gibi kurumların görüşünü de üçüncü taraf olarak aldı. Yargıçların kararını daha ileriki bir tarihte açıklaması bekleniyor.

DW Türkçe'nin haberine göre, duruşmada Türkiye hükümetini Alman avukat Stefan Talmon temsil ediyor.

'TÜRK HÜKÜMETİ SİYASİ MUHALİFLERİ BASKI YOLUYLA SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR'

Murat Yetkin: Ankara kulislerinde Demirtaş çıkacak, Kaftancıoğlu girecek fısıltısı
Büyük Daire'nin Demirtaş hakkında vereceği karar öncesinde Sol Partili Avrupalı Parlamenterlerden bir açıklama geldi. Avrupa Parlamentosu üyesi Özlem Alev Demirel, Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Demirtaş'ın tutuklanmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetin izlediği siyaset açısından simgesel olduğunu öne süren Demirel, Türk hükümetinin siyasi muhalifleri baskı yoluyla sindirmeye çalıştığını belirtti.

Sol Partili Avrupalı parlamenter Martina Michels de Büyük Daire'deki duruşma ile birlikte Türkiye'deki muhalefetin durumunun daha geniş bir kamuoyu açısından anlaşılır hale gelmesini umduğunu söyledi.

'TÜRKİYE YARGISI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ SONUÇLARI OLACAK BİR DURUŞMA OLDU'

Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, duruşma sonrası yaptığı açıklamada "Selahattin Demirtaş AİHM Büyük Daire duruşması sona erdi. İçeriği itibariyle siyasi ifade özgürlüğü ve bütün Türkiye yargısı için çok önemli sonuçları olacak bir duruşma oldu. Bir parçası olma onuruna eriştiğim bu çalışmada emeği geçen bütün meslektaşlarımıza şükranla" ifadesini kullandı.

Yorum yaz