DÜNYA

Putin: Fırat’ın doğusundaki gerginlik korunuyor, bu durum Rusya’da karmaşık duygular uyandırıyor

Rusya Lideri Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmede Fırat’ın doğusundaki gerginliğin korunduğunu, bu durumun Rusya’da karmaşık duygular uyandırdığını belirtti.
Sitede oku

Ankara'da üçlü Suriye görüşmesi: Liderlerin gündeminde İdlib vardı
Rusya Lideri Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmede Fırat’ın doğusundaki gerginliğin korunduğunu, bu durumun Rusya’da karmaşık duygular uyandırdığını belirtti.

Kremlin’in sitesinde yayınlanan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bugünkü görüşmesi sırasında Fırat’ın doğusundaki gerginliğin korunduğunu, bu durum Rusya’da karmaşık duygular uyandırdığını kaydettiği açıklandı.

Putin’in sözlerinin aktarıldığı açıklamada, “Fırat’ın doğusundaki durum bizde karmaşık duygular uyandırıyor. Oradaki büyük gerginlik korunuyor. Bunun hem Suriye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünün korunması, hem de tüm komşular için ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz” dendi.

‘MALİ İŞLEMLERİN ULUSAL PARA BİRİMLERİ İLE YAPILMASINA YÖNELİK ANLAŞMA NEREDEYSE HAZIR’

Kremlin, Putin-Erdoğan görüşmesine dair görselleri yayınladı
Rusya ve Türkiye’nin mali işlemlerin ulusal para birimleri üzerinden yapılması ile ilgili hükümetler arası anlaşma ile ilgili çalışmaların neredeyse tamamlandığını söyleyen Putin, şöyle konuştu:

“3 Eylül’de Türk dostlarımıza mali işlemlerin ulusal para birimleri üzerinden yapılması ile ilgili hükümetler arası anlaşma taslağını teslim ettik. Bu taslağa mümkün olduğu kadar hızlı yanıt vermelerini rica ettik. Sonuçta bu birlikte yapılan çalışmanın sonucu ve bu yöndeki çalışmalar neredeyse tamamlandı.”

PUTİN ERDOĞAN’I 2-5 EKİM’DE YAPILACAK RUS ENERJİ HAFTASI’NA KATILMAYA DAVET ETTİ

Putin’in Türk mevkidaşını 2-5 Ekim tarihleri arasında Moskova’da yapılacak olan Rus Enerji Haftası’na katılmaya davet ettiği belirtilen açıklamada, Rus liderin sözleri şöyle aktarıldı:

ABD, Türk Akım ve Belene Nükleer Santrali projelerinden 'endişe' duyuyor
“Moskova’da 2-5 Ekim tarihlerinde Rus Enerji Haftası adlı uluslararası forum gerçekleşecek. En üst düzeydeki Türk heyetini orada görmekten mutluluk duyarız. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı zaman bulabilirse, onu da ağırlamaktan memnuniyet duyarız.”

‘RUSYA FORUMDA ‘TÜRK AKIM’ İLE İLGİLİ SONRAKİ ÇALIŞMALAR KONUSUNDAKİ VİZYONUNU SUNACAK’

Açıklamaya göre Rus lider, Rusya’nın Rus Enerji Haftası forumunda Türk Akım projesi ile ilgili bundan böyle yapılacak çalışmalar konusundaki vizyonunu sunacağını belirtti.

Putin, “Gaz tedarikinin altyapısı ile ilgili konuları ele alacağız, aramızdaki büyük proje Türk Akım’dan bahsediyorum. Bu konuda yapılacak sonraki çalışmalarla ilgili vizyonumuzu ortaya koymak iyi olur” diye konuştu.

Yorum yaz