MULTİMEDYA

Alman fotoğrafçının insanın doğaya etkisini gösteren etkileyici kareleri

Sitede oku

28 yaşındaki Hegen’in ilgi alanları arasında maden ocakları, tuz çiftlikleri, su kanalları ve buzullar yer alıyor. Çalışmalarını kendi sitesi ve Instagram sayfasında paylaşan sanatçı, insanların her gün kullandığı nesnelerin nasıl üretildiğini bilmesi gerektiğini öne sürüyor. Hegen’in etkileyici görüntülerinden bazıları, Sputnik’in galerisinde.

1 / 13
Hegen'in İzlanda'daki buzulların erimesi sonucu oluşan havuzlar görüntüsü.
2 / 13
Alman fotoğrafçının bu karesinde kömür üretimi sonucu rengi değişen nehir suları görüntülendi.
3 / 13
Hegen'in Tuz serisinden bir kare. Deniz tuzu üretimi, doğal alanlarda insan müdahalelerinin en eski biçimlerinden biridir. Deniz tuzu, yapay olarak oluşturulan havuzlarda deniz suyunun buharlaştırılmasıyla oluşur. Suyun rengi havuzların tuzluluğunu gösterir. Mikroorganizmalar, havuzun tuzluluğu arttıkça tonlarını değiştirirler. Renkler, farklılık gösterebilir. Deniz tuzu endüstrisi, dünyanın dört bir yanındaki geniş alanları kapsamasına rağmen, tuz havuzları ve bataklıklar, kuşlar, kabuklu deniz hayvanları veya mikroorganizmalar gibi birçok tür için önemli bir habitattır.
4 / 13
Hegen'in havadan çektiği bu fotoğrafta deniz tuzu üretimi süreci görüntülendi.
5 / 13
Alman fotoğrafçı Hegen'in deniz tuz üretimine odaklandığı Tuz serisinden bir kare.
6 / 13
Hegen'in İzlanda'daki buzulların erimesiyle siyah volkanik kumların nehirlere dökülmesinin görüntülendiği bir karesi.
7 / 13
Alman fotoğrafçı Tom Hegen'in Grönland'da çektiği fotoğraf dizisiyle toplumun dikkatini küresel ısınma etkisiyle buzdağlarının erime sorununa çekmek istedi.
8 / 13
Hegen'in havadan görüntülediği Almanya'daki kömür madeni işletmesi.
9 / 13
Hegen, bir fotoğrafçı olarak insan ve doğa arasındaki ilişkiyi odağına alıyor. Fotoğrafta: Grönland'da küresel ısınmanın etkisiyle eriyen buz tabakası.
10 / 13
Hegen'in İHA ile havadan çektiği İtalya'daki mermer ocakları.
11 / 13
Hegen'in havadan görüntülediği kömür üretimi. Alman sanatçı, fotoğraflarıyla insanlar üzerinde bir etki yaratmak ve duyarlılık oluşturmaya çalışıyor.
12 / 13
İnsan varlığının doğa üzerindeki etkisini gösteren hava fotoğrafçılığı projelerine odaklanan fotoğrafçı Hegen'in Grönland'daki buzdağlarının erime sürecini gösteren bir karesi.
13 / 13
Manzara fotoğraflarını da çeken Hegen'in görüntülerinde adeta bir tablo etkisi var, geometri ve renkler oldukça büyüleyici.
Yorum yaz