GÜNDEM DIŞI

Yazar Baycan: Kapitalizm çöküyor, 10 yıl içinde bizi kötü günler bekliyor olacak

RS FM’de yayınlanan Gündem Dışı programına konuk olan yazar Ceylan Naz Baycan, "Kapitalizmin çöktüğünü düşünüyorum. Dolayısıyla 10 yıl içinde bizi kötü günler bekliyor olacak" ifadelerini kullandı.
Sitede oku

Gündem Dışı’nın bu haftaki stüdyo konuğu yazar Ceylan Naz Baycan’dı.

İlk kitabı ‘Kutsal İnek’i mizahi bir dille ele alan ve ikinci kitabı ‘Kuzenler’in mottosu, Bu Hikâyede Güçlüler Değil, Deliler Kazanacak!’ olan Ceylan Naz Baycan, üçüncü kitabı ‘Merve Kült’te, bir kadın karakterin dönüşüm sürecini anlattı.

‘KENDİMİZİ KEŞFEDECEĞİMİZ ALANLAR YARATMALIYIZ’

'Kapitalizm insanın kendini kusurlu hissetmesine neden olur'
“Kapitalizmin çöktüğünü düşünüyorum. Dolayısıyla 10 yıl içinde bizi kötü günler bekliyor olacak” diye konuşan Baycan, şöyle devam etti:

“Bu kitabı yazmam, dünyada 300 milyon depresyon hastası olduğunu okumamla başladı. Bir de kayıtlı olmayanlar var. İlaçsız yaşayamayan pek çok insan var. Herkeste panik atak, anksiyete var. Bunu, kapitalizmin çöktüğüne bağlıyorum.

Herkes birbirinin aynı oluyor. Herkesin kendini keşfedip kendi farklılığını görmesi gerekirken hepimiz birbirinin aynı olma yolunda hızla ilerliyoruz. Kendimizi keşfedeceğimiz alanlar yaratmalıyız.”

Baycan, “Dünyada 3 milyar insanın kazandığı para, dünyanın en zengin 26 kişisinin servetine eşit. Bu, kapitalizmin çöktüğünün önemli bir kanıtı. Bu 26 kişisinin vergisini yüzde 1 arttırdığınızda dünyada okula gitmeyen veya sağlıksız ortamdan dolayı ölen çocuk kalmıyor. Sistem değişmeli” dedi. 

Yorum yaz