MULTİMEDYA

Tarih çöplüğüne atıldılar: Kendi haline bırakılmış eski ABD başkanlarının dev büstlerinin etkileyici görüntüleri

Sitede oku

Geçmişte Virginia’da açılması planlanan ama daha sonra askıya alınan Başkanlık Parkı projesi kapsamında yapılan bu dev heykeller için restorasyon planları dile getirilse de büstlerin şimdiki perişan hali bunun yakın zamanda pek mümkün olmayacağı izlenimi yaratıyor. Sıradışı görünüme sahip olan ‘ABD başkanlarının heykel sergisi’nin görüntüleri, Sputnik’in galerisinde.

1 / 8
ABD'nin Virginia eyaletindeki Williamsburg kentinde yer alan eski ABD başkanlarının dev büstleri, turistlerin ilgi odağı haline geldi.
2 / 8
Her biri yaklaşık 9 ton ağırlığında olan eski ABD başkanlarının büstleri, Virginia'da açılması planlanan Başkanlık Parkı'na yerleştirilecekti, ancak proje 2010'da dondurulmuştu.
3 / 8
Çİftliği askıya alınmış Başkanlık Parkı alanından 16 km mesafede bulunan Hovard Hankins, 'kadere bırakılmış olan' eski ABD başkanlarının heykellerini çiftliğine taşımaya karar verdi.
4 / 8
ABD'nin ilk başkanı olan George Washington'un büstünün bugünkü hali.
5 / 8
ABD'nin 7. başkanı Andrew Jackson'un büstü.
6 / 8
İnşaatı askıya alınmış olan Başkanlık Parkı alanındaki dev başkan büstleri, etkileyici bir manzara oluşturuyor.
7 / 8
Başkanlık Parkı projesinin canlandırılmasıyla ilgili planlar kurulurken, Williamsburg'daki eski ABD başkanları büstleri birçok ziyaretçinin ilgisini çekiyor.
8 / 8
ABD'nin 16. başkanı olan Abraham Lincoln büstünün yanındaki turistler.
Yorum yaz