YAŞAM

Fıkra gibi: 2. Elizabeth kendisine Kraliçe'yi soran ABD'li turistleri nasıl işletti?

İngiltere Kraliçesi'nin eski koruma memuru Richard Griffin'in basınla paylaştığı bir anısı, netdaşların da '2. Elizabeth'in muzipliği' efsanesine hayran kalmasına yol açtı. Kraliçe'nin 30 yıldan uzun süre korumalığını yapmış Griffin, The Times gazetesine, 2. Elizabeth'in kendisini tanımayan ABD'li turistleri nasıl işlettiğini anlattı. 
Sitede oku

İngiltere'nin AB'de kalmasını isteyen gruptan Kraliçe'nin kellesinin uçurulmasını ima eden tweet
Genelde 'cahil' yaftası yiyen ABD'li turistlerin kraliyet mülkü bir kaleyi gezerken karşılarına çıkan  2. Elizabeth'e "Kraliçeyi tanır mısınız" diye sorması güldürürken, sosyal medya kullanıcıları 93 yaşındaki monarkın espri hissi ve hazır cevaplığına övgü yağdırdı.

Kraliçe'nin emektar koruması Griffin'in aktardığı anekdot şöyle:

İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde dolaşan ABD'li turistler, karşılarına çıkan tüvit kıyafetler giymiş, başörtüsü takmış ve korumasıyla dolaşan yaşlı bir hanımefendiyle ayaküstü sohbet başlattı.

Hükümet istedi, Kraliçe onayladı: İngiltere'de Parlamento askıya alınacak, muhalefet 'Britanya usulü darbe' diyor
Amerikalıların "Bu civarda mı yaşıyorsunuz" sorusunu "Evet" diye yanıtlayan 2. Elizabeth, "Kraliçe ile hiç karşılaştınız mı" sorusu üzerine kendisinin hiç karşılaşmadığını söyledikten sonra Griffin'i işaret ederek ekledi:

"Ama bu polis bey kendisini tanıyor."

Cevaptaki espriyi anlayamayan ABD'li turistler, Kraliçe ile konuştuklarını fark etmeksizin kaleyi gezmeye devam etti. 

Anekdot sosyal medyada gündem olurken, alkışlar 2. Elizabeth'e gitti: 

"Majestelerini seviyorum. Böyle bir espri anlayışı."

"Majestelerinin kendisini tanımayan turistlere şaka yapması çok hoş."

"Onu sevmek lazım. Tanrı pamuk çoraplarını korusun." 

"Bana Prenses Diana'nın Balmoral'dayken Craigendarroch tesisinin saunasında üç Alman'la karşılaşmasını hatırlattı. Ona 'iş gezisindeyiz, Prenses Diana'yı görmeyi umuyoruz' demişlerdi. O da kaleye geri dönerken yol boyunca gülmekten kırılmıştı."

"Kadın sadece bizim kalıtsal monarkımız değil, aynı zamanda salatalık kadar serinkanlı ve müthiş bir espri anlayışı var. #TanrıKraliçeyiKorusun"

​İngiltere Kraliçesi'nin ilerlemiş yaşına rağmen muzipliğinden hiçbir şey kaybetmediğine dair anekdotlardan bıkmış olanlar ise "Kraliçe'nin Balmoral'da Amerikalı turistlerle karşılaşmasına dair klasik hikaye", "Yıllar yılı anlatılan bir hikaye" gibi tepkiler verdi.

Yorum yaz