MULTİMEDYA

Zaman akışının yavaşladığı ülke: Moğolistan

Sitede oku

Tarihte Hunlar, Göktürkler, Cücenler gibi uygarlıkların hüküm sürdüğü Moğolistan, geçmişle bugünü buluşturan ülke olarak günümüzde de doğallığını korumayı başarıyor. Hem tarihi ve kültürel özellikleri hem de doğal güzellikleriyle dikkat çeken Moğolistan’dan kareler, Sputnik’in seçkisinde.

1 / 10
Başkent Ulan Bator'dan 100 km mesafede bulunan 13. Yüzyılın Moğolistan'ı Milli Parkı, turistlere göçebe hayatının özellikleri, kültürel miras ve geleneklerini yakından tanıma fırsatını veriyor.
2 / 10
Geleneksel kıyafet giyen Moğol kızı.
3 / 10
Tumen Ekh isimli Geleneksel Müzik ve Dans Tiyatrosu'ndaki gösteriden bir kare.
4 / 10
Moğalistan nüfusunun %38’inin yaşadığı başkent Ulan Bator, ülkenin en büyük ve en gelişmiş şehri. İsmi yerel dilde “Kızıl Kahraman” anlamına gelen Ulan Bator'da yaklaşık 1,5 milyon kişi yaşamaktadır.
5 / 10
Uçsuz bucaksız bozkırın ortasında özgürce koşuşturan atlar, ülkedeki sıradan görüntülerden.
6 / 10
Moğolistan topraklarında dünyaya gelen ünlü hakan, tüm Orta Asya’yı fethetmiş Cengiz Han, 2011’de ünlü dergi Time’ın internet üzerinden yaptığı ankette gelmiş geçmiş en ünlü politik şahsiyet arasında ilk 25’te yer almıştır.
7 / 10
Moğolistan'ın 3 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 40'ı, yurt adı verilen ger’lerde (büyük dadır) yaşamaktadır.
8 / 10
Doğa güzellikleriyle dikkat çeken Moğolistan'dan gökkuşağı manzarası.
9 / 10
Ülkede din ağırlıklı olarak Tibet Budizm’idir, Şamanizm ise kuzey kısmında yaygın.
10 / 10
Tarihte Hunlar, Göktürkler, Cücenler gibi uygarlıkların hüküm sürdüğü Moğolistan, günümüzde de doğallığını koruyan ve geçmişle bugünü buluşturan bir ülke olarak karşınıza çıkıyor.
Yorum yaz