DÜNYA

Adalet Bakanı Gül: Yargı Reformu Strateji Belgesi devletimizin milletimize sözüdür

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 9 amaç, 63 hedef ve 256 faaliyetin bulunduğu Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin 'bütün Türkiye'nin metni' olduğunu belirtti. Gül, "Yargı Reformu Strateji Belgesi, hükümetimizin, devletimizin milletimize sözüdür, taahhüdüdür" dedi.
Sitede oku

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi için ilk adım TBMM'nin açılmasıyla atılacak.

Yargı reformu: Cezada pazarlık modeli geliyor
Meclis'e paketler halinde sunulması planlanan düzenlemelerin yasalaşmasıyla yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hak ve özgürlükler, insan hakları, adalete erişim gibi konularda yeni dönem başlayacak.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi'ne ilişkin Anadolu Ajansı (AA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin, "Güven veren ve erişilebilir adalet" vizyonu üzerinde şekillendirildiğine işaret eden Gül, şunları söyledi:

Bakan Gül: Meclisin ilk gündem maddesi, Yargı Reformu Strateji Belgesi olacak
"Bu belge bir referans metindir, bir pusuladır. Reformun ana ekseninde milletimiz vardır. Vatandaşlarımıza adalet hizmeti verirken daha kaliteli bir standardı yerleştirmeyi arzu ediyoruz. Yargı Reformu Strateji Belgesi 82 milyonundur, bütün Türkiye'nin metnidir. Hükümetimizin, devletimizin milletimize sözüdür, taahhüdüdür. Reform belgesinin Cumhurbaşkanımız tarafından sahiplenilerek kamuoyuna açıklanması bu konudaki iradenin tam ve kararlı olunduğunun en büyük göstergesidir."

 

Yorum yaz