Arazisini her gün kontrol eden Turgut, Kurban Bayramı tatilinin bitiminden sonraki gün tarlasına geldi. Ancak büyük şok yaşadı. Mısırların çoğunun domuzlar tarafından talan edildiğini gören Turgut, adliyenin yolunu tutarak, Yatağan Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemeden
Yaban domuzlarının ürünlerine verdiği zararın tespit edilmesini ve ilgili kurumların zararını karşılaması yönünde karar verilmesini istedi.
'DEVLET HAYVAN HAKLARI GEREKÇESİYLE DOMUZLARIN ÇOĞALMASINI ÖNLEMEDİ'
Türkiye'nin giderek tüketen toplum haline geldiğini, üretime katkı sağlamak amacıyla emekli olduktan sonra çiftçilikle uğraşmaya başladığını anlatan Cavit Turgut, ilk olarak 2007 yılında zeytincilik yapmaya başladığını kaydetti. O dönemde yaban domuzlarının ürününe zarar verdiğini yine yargı yoluna gittiğini ancak süreci takip edemediğini belirten Turgut, şimdi ise sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağını vurguladı. Büyük emekle mısır yetiştirdiğini belirten Turgut, "17 dönümlük yere, yaklaşık 11 bin liralık masraf ettim. Bunun yanı sıra yaklaşık 800 liralık mazot kullandım. Devlete vergi ödedim. Ama benim canımı ve malımı korumakla mükellef olan devlet, hayvan hakları gerekçesiyle domuzların sürülerle dolaşıp çoğalmasını önlemedi. Biz üreticiler bu hale geldik" dedi.
'BANA YAZIK DEĞİL Mİ?'
Turgut, "Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişiler, arazide inceleme yaptı. Rapor hazırlanacak. Mahkeme bundan sonra değerlendirecek. Sonrasında dava sürecinin başlamasını bekleyeceğiz" dedi.