MULTİMEDYA

Orman yangınlarıyla sarsılan Yunanistan’dan görüntüler

Sitede oku

Orman yangınının rüzgar ve yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle hızla yayılması sonucu bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Yetkililer, 4 kasabanın ve yüzlerce kişinin bölgeden tahliye edildiğini belirtti. Yangını söndürme çalışmalarının sürdürüldüğü Yunanistan’dan kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 9
Yunanistan'ın Eyvia Yarımadası'nda (Eğriboz) Agriliça bölgesinde iki gün önce çıkan yangın hâlâ kontrol altına alınamadı.
2 / 9
Kontrolden çıkması üzerine çevre köydeki evlere sıçrayan yangından dolayı, Makrimalli ve Kontodespoti köylerinin boşaltılmasına karar verildi.
3 / 9
Yangını söndürme çalışmalarına yüzlerce itfaiye aracı, yangın söndürme uçağı, helikopter ve itfaiyecinin katıldığı belirtildi.
4 / 9
Yangın söndürme çalışmalarına ordu kuvvetleri de katıldı.
5 / 9
Yangın, adada bulunan 3 bin turistin adayı terk etmesine neden oldu.
6 / 9
Eyvia Eyalet Başkanı Fanis Spanos Yunan basınına yaptığı açıklamada, bölgede esen şiddetli rüzgarlar ve engebeli arazi nedeniyle söndürme çalışmalarının zorlukla sürdürüldüğünü belirtti.
7 / 9
Siyah dumanların, başkent Atina semalarına kadar ulaştığı ifade edildi.
8 / 9
Son iki günde ülkenin birçok orman ve çalılık alanlarında çok sayıda yangın çıktığı, turistik yerlerden birisi olan Thasos Adası ve Thiva bölgesindeki yangınları kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
9 / 9
Yangın nedenlerini araştırmak üzere İtfaiye memurları yanı sıra adaya ‘kundaklama olaylarını araştırma’ konusunda uzmanlaşmış ekiplerin de gönderildiği bildirildi.
Yorum yaz