MULTİMEDYA

İngilizler Brexit düğümüne Beatles için ara verdi: Hayranlar, ikonik fotoğrafın 50. yıldönümü için Abbey Road'a koştu

Sitede oku
1 / 6
Efsanevi İngiliz grup The Beatles’ın ünü albümü de aşan ikonik Abbey Road fotoğrafının 50. yıldönümü binlerce kişinin katılımıyla 'yerinde' kutlandı.
2 / 6
Yüzlerce Beatles hayranı, fotoğrafın çekildiği Abbey Road’da buluşarak grup üyeleri John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Starr’ın bulunduğu kareyi tekrar canlandırdı.
3 / 6
Beatles’ın 1969 yılında piyasaya sürdüğü on birinci resmi albümü olan Abbey Road albümünün kapak fotoğrafı müzik dünyasının en ünlü ve en çok kopyalanmış albüm kapaklarından biri oldu.
4 / 6
İkonik fotoğraf 8 Ağustos 1969 sabahın EMI stüdyolarının hemen dışarısında bulunan Abbey Road’da çekildi.
5 / 6
Fotoğrafçı Iain McMillan’ın bu kareyi çekmek için sadece 10 dakikası vardı. Çünkü çekim içi polis trafiği durdurmuştu, McMillan da fotoğrafı çekmek için büyük bir merdivenin üstüne çıkmıştı. Kapak fotoğrafı için altı kare çekildi ve çekim boyunca grup birkaç kez karşıdan karşıya geçti.
6 / 6
Abbey Road kapağında grup ve müzisyen ya da albüm ismi olmayan tek İngiliz albümü sayılıyor. Abbey Road, Beatles'ın en başarılı albümlerinden birisi ve grup olarak sonuncu kayıtları oldu. İngiltere'de albüm listelere 1. sıradan girdi ve 11 hafta birinci sırada kaldı.
Yorum yaz