MULTİMEDYA

Eski Kırgızistan lideri Atambayev’in evine düzenlenen operasyondan kareler

Sitede oku

Atambayev’in korumaları operasyonu başlatan güvenlik güçlerine karşılık verirken, sopa ve taşlarla silahlandırılmış taraftarları ise Atambayev’in bulunduğu evi koruma altına aldı. Polis ile eski Kırgız liderinin destekçileri arasında yaşanan çatışmaların görüntüleri, Sputnik’in galerisinde.

1 / 10
Yolsuzluk suçlamasıyla dokunulmazlığı kaldırılan Atambayev'i gözaltına almak için Koy-Taş köyündeki rezidansına başlatılan operasyona katılan güvenlik güçleri.
2 / 10
Rezidansın önünde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde askerlerin ateş açtığı, ses bombası fırlattığı görüldü, ardından rezidansına ait arazide yangın çıktığı belirtildi.
3 / 10
Kırgızistan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in destekçisi olduklarını dile getiren yüzlerce kişi, Atambayev'in rezidansının bulunduğu Koy-Taş köyünün girişinde ve çıkışında güvenlik tedbirlerini sürdüren polisle taşlı sopalı karşı karşıya geldi.
4 / 10
Polislerin eski cumhurbaşkanının rezidansına girmelerine izin vermeyen silahlı Atambayev yanlıları.
5 / 10
Kırgızistan Özel Kuvvetleri tarafından düzenlenen gözaltı operasyonundan destekçilerinin yardımıyla kaçmayı başaran eski Kırgız lider Atambayev, güvenlik güçlerine kendi halkına ateş etmeme çağrısı yaptı.
6 / 10
Atambayev'in rezidansına güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyondan bir kare.
7 / 10
Eski Kırgız liderinin evi önünde polis ile Atambayev taraftarları arasında yaşanan arbede.
8 / 10
Atambayev yanlıları, operasyona katılan birkaç özel kuvvetler mensubunu rehin aldı. Daha sonra ise rehinelerin serbest bırakıldıkları duyuruldu. Fotoğrafta: Operasyona katılan özel harekat ekibi görevlilerinden biri.
9 / 10
Kırgızistan Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, şiddet olaylarında yaralanan sayısı 45’e çıktı. Aralarından 15’inin kolluk kuvvetleri temsilcisi olduğu kaydedildi.
10 / 10
Gözaltı operasyonu sırasında yaralananlardan biri.
Yorum yaz