Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6 büyükliğünde deprem meydana geldi.
AFAD, depremin 7 km derinlikte meydana geldiği açıkladı.
Kandilli ise depremin 6.5 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.
AFAD verilerine göre saat 14.19'de de 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.
ENKAZ ALTINDA KALANLAR KURTARILDI
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, "Can kaybı yok, ufak yaralanmalar var. Çöken evlerin altında kalanlar oldu" diye konuştu.
Bölgede arama - kurtarma çalışmalarının başlatıldığı ve enkaz altında kalanların kurtarıldığı belirtildi.
Çelik ayrıca, "Deprem, 15-20 saniyenin üzerinde sürdü. Pek çok evde hasar var, çatılarda çökme, duvarlarda derin çatlaklar oluştu. Anonslar yapıyoruz, vatandaşların eve girmemesi gerektiğini söylüyoruz. Allah'a çok şükür bir iki ev yıkılmasına rağmen herhangi bir ölümlü veya ağır yaralı vakamız söz konusu değil." dedi.
5 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ise deprem bölgesinde 6 kişinin hastanelere kaldırıldığını açıkladı.
Hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Öztürk, "6 kişiden 5'i korktuğu ve paniğe kapıldığı için hastanede. Bir kişi de pencereden atlamış, hafif yaralanma söz konusu. Ölüm ya da ağır yaralanma söz konusu değil." diye konuştu.
Öztürk, tüm sağlık ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve sağlık hizmeti konusunda sorun yaşanmadığını dile getirdi.
AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda ise ilk belirlemelere göre, Denizli, Isparta ve Afyonkarahisar'da hafif yaralanan 23 kişi hastanelere başvurdu.
Tutluca Mahallesi Muhtarı Hüdai Karaşahin de mahallelerinde yaklaşık 80 evin hasar gördüğünü ancak can kaybının olmadığını belirtti.
Tutluca Belediye Başkanı Hidayet Karaçay, 192 haneli bölgede 100 hanenin girilemeyecek durumda olduğunu, can kaybı olmadığını söyledi.
Baklan Kuyucak Muhtarı Osman Ocak ise, 250 hane bulunan bölgede yalnızca 3-4 evde hasarlar meydana geldiğini aktardı.
Deprem'in Aydın ve İzmir'de de hissedildiği öğrenildi.
DENİZLİ VALİSİ: ARTÇILAR OLABİLİR
Denizli Valisi Hasan Karahan vatandaşların evlerden uzak durmalarını, artçı depremlerin beklendiğini söyledi.
Hasar tespiti, akşam yemeği ve çadır sağlanması gibi çalışmalar yapıldığını aktaran Vali Karahan, "Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok, hasarlar tespit ediliyor. Artçıların uzun süreli olmamasını temenni ediyor ve vatandaşları sakin olmaya davet ediyoruz. Özellikle depreme dayanıksız, eski kerpiç evlerde yıkım olduğu söyleniyor. Büyük çoğunluğu kullanılmayan evler. Normal, betonarme evlerde sıva çatlağı dışında yıkım, enkaz haberi gelmedi" diye konuştu.
AFAD: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz ise "İlk belirlemelere göre, can kaybı ya da önemli bir yıkılma yok, tarama çalışması devam ediyor" dedi.
AFAD koordinasyonunda bölgeye 120 aile ve 20 genel maksat çadırı, Türk Kızılaydan 20 çadır, 250 battaniye, 100 yatak, 20 mutfak seti ve 6 genel maksat çadırı gönderildi.
Ayrıca, 11. Tugay Komutanlığından 40 asker, Türk Kızılaydan 9 araç ve 37 personel, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 10 kişilik psikososyal destek ekibi ve Sağlık Bakanlığı ekibi alana sevk edildi.
Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun deprem bölgesinde incelemelerde bulunacağı belirtildi.
4 SAATTE 56 DEPREM
Ege Bölgesi'nde 4 saatte büyüklükleri 1,1 ila 6 arasında değişen 56 deprem meydana geldi.
Kuşadası Körfezi'nde saat 11.39'da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir, Denizli, Muğla ve Manisa illeri ile Ege Denizi'nde çok sayıda deprem oldu.
İzmir'in Bergama ve Menderes, Muğla'nın Menteşe, Marmaris ilçeleri, Gökova Körfezi, Kuşadası Körfezi'nde 20 sarsıntı kaydedildi.
Denizli'nin Bozkurt ilçesinde önce saat 14.19'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremden 6 dakika sonra aynı bölgede 6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Ana şok olduğu belirtilen 6 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonraki yaklaşık 80 dakikada Bozkurt, Çardak ve Honaz ilçelerinde 36 artçı daha yaşandı.
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 20 Mart'ta da 5.5 büyüklüğünde deprem olmuştu. Depremde 22 vatandaş yaralanmış, 7 bina tamamen yıkılmış, 278 yapıda hasar tespit edilmişti.