EKONOMİ

Kılıçdaroğlu, Türk-İş'i ziyaret etti: Aile kadrolaşması sadece CHP'de mi var?

Türk-İş'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde yapılan akraba işe alımı iddialarına yanıt verdi, beyaz kağıt örneği verdi. CHP lideri TBMM Başkanı'na "Gelin siyasi ahlak yasasını çıkaralım" çağrısı da yaptı.
Sitede oku

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri şu şekilde: 

* 'Şirketleri kurtar, işçiye para yok anlayışını' kabul etmiyoruz. Astronomik rakamlar istenmiyor, makul oranlar isteniyor. Elektriğe yapılan zam kadar yap sen de. Soğanı patatesi söylemiyoruz.

Torbalı Belediye Başkanı: Güvenebileceğim kimse yoktu, verdiğimiz görev oğlumun maaş ya da makam alması için değil
* Kıdem tazminatı hakkında sendikalar kendi aralarında oturup uzlaşırsa bizim açımızdan sorun yok. Sendikalara rağmen teklif gelirse muhalefet edeceğimizi söyledik.

* İş kazaları felaket durumda. Avrupa'da birinci, dünyada üçüncüyüz. Her gün beş kişi hayatını kaybediyor. Ölenlerin çoğu sigortasız öldükleri gün sigorta yapılıyor.

* Belediye başkanlarının akrabalarını yönetime getirmelerini doğru bulmuyoruz. Bunların çoğu çözüldü. Bunların hepsi çözülecek. Aile kadrolaşması sadece CHP'de mi var? 

Kılıçdaroğlu, Türk-İş'i ziyaret etti: Aile kadrolaşması sadece CHP'de mi var?

* Sayın (Ahmet) Davutoğlu siyasetçi için etik kurallarını getirdi, geri çektiler. Buradan TBMM Başkanı'na açık çağrı yapıyorum: Siyasi ahlak yasasını çıkartalım.

* Arkadaşların bir kısmı görevlerinden ayrıldı, kalanlar da ayrılacak. Bazı belediyelerde verilen durum da doğru değil. Örneğin Selçuk Belediye Başkanı'nın yakını kendisi belediye başkanı olmadan çok önce orada çalışıyordu.

CHP belediye başkanları için etik yasası hazırlıyor
* Havuz medyasına teşekkür ederiz ama aynı şeyi AK Partili belediyeler yaptığında neden yazmıyorsunuz? Siz gerçekten gazetecilik yapıyosanız diğerlerini de yazın.

* (Bürokratlara çift maaş) Bu kadar işsizin olduğu bir yerde bürokratlardan sadece 2-3 yerden değil, 4-5 yerden aylık alanlar var. Buradaki temel sorun şu, bir bürokrat bakanlığa bağlı bir şirkette görev alıyor ve o şirketin denetiminden de aynı zamanda sorumlu. Hem yönetici hem denetçi nasıl olur? Garabet burada başlıyor.

CHP'den Suriyeli sağınmacıların geri dönüşü için 'Esad hükümeti ile temasa geçilsin' önerisi
* ('Eylül ayında düzenleyeceğiniz Suriye Çalıştayı'nda (Suriye lideri Beşar) Esad'a yakın isimlerin katılacağı söyleniyor. Katılımcılar belli oldu mu?' sorusuna) İsimler henüz belirlenmedi. Suriye sorununu, Türkiye'de bütün tarafların olduğu masaya yatırmak istiyoruz.

* Öteden beri biz Ortadoğu'da barışı hep savunduk, savunmaya da devam ediyoruz. Türkiye, Orta Doğu politikasında kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Bu bağlamda barış koridoru da olabilir, özel bir bölge de olabilir. Dolayısıyla Türkiye, içinde bulunduğu coğrafyada kendi güvenliğini sağlayacak bütün adımları atmak zorundadır. Öyle bakıyoruz.

ATALAY HÜKÜMETİN SON TEKLİFİNİ AÇIKLADI, 'DARPHANE'DE GREV İLANINI ASTIK' DEDİ

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 13.9'a çekti
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da toplu iş sözleşmesi görüşmelerine değindi, "Dün bize en son verdikleri teklif, ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 4" açıklaması yaptı. Atalay, "Bugün Darphane'de grev ilanını astık. 19'unda sorun çözülmezse grev yapılacak. Merkez Bankası önümüzdeki ay enflasyonu 9'a indirirse ne yapacağız? Bizim bir yaşadığımız var. Yaşadığımızla açıklanan örtüşmüyor" diye konuştu.

Yorum yaz