DÜNYA

Trump: Macron'un aptallığına kısa süre içinde karşılık vereceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa'nın aralarında ABD'li firmaların da olduğu büyük teknoloji şirketlerine yeni vergi uygulanması kararına, ''Macron'un aptallığına kısa süre içinde karşılık vereceğiz'' şeklinde tepki gösterdi.
Sitede oku

Trump'ın tehditlerine rağmen, ABD'nin teknoloji devlerine dijital vergi, Fransız parlamentosundan geçti
Trump, Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada, Fransa'nın büyük teknoloji firmalarına getirdiği yeni vergi uygulamasını eleştirdi ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u hedef aldı. 

'AMERİKAN ŞARABININ FRANSIZ ŞARABINDAN DAHA İYİ OLDUĞUNU HEP SÖYLEMİŞİMDİR'

Trump, şu ifadeleri kullandı: ''Fransa, büyük Amerikan teknoloji şirketlerimize yeni vergi getirdi. Birileri bu şirketlere vergi uygulayacaksa bu kendi ülkeleri ABD olur. Macron'un aptallığına kısa süre içinde karşılık vereceğiz."

Alkol kullanmadığını kendisi de birçok kez dile getiren, uluslararası zirvelerdeki yemeklerde de genelde kola içen Trump, tweet'ini şu ifadeyle noktaladı: "Amerikan şarabının Fransız şarabından daha iyi olduğunu hep söylemişimdir."

FRANSA'DAN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNE YENİ VERGİLER

Fransa Ulusal Meclisi, Google, Apple, Facebook, Amazon gibi internet devlerinin ülkede elde ettiği gelir üzerinden vergilendirilmesini öngören yasa tasarısını 11 Temmuz'da onaylamıştı. 

Yasaya göre internet devleri Fransa'da elde ettiği gelir üzerinden yüzde 3 oranında vergilendirilecek.

Yorum yaz