DÜNYA

Çeçenistan lideri, 6 yaşında bir çocuğu yakın koruma ekibine dâhil etti

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, yakın koruma ekibine 6 yaşındaki Magomed-Emi Gaziyev’i de ekledi.
Sitede oku

Vampir oyunundan Çeçenistan ve Ramzan Sultan'la ilgili başlık kaldırılacak
6 yaşındaki Gaziyev, Çeçen lider Kadirov’u çok seviyordu. Öyle ki onun koruması olmayı çok istiyor, hatta bunun için ağlıyordu. Minik çocuğun bu anlarının ailesi tarafından kayda alınıp internet üzerinde paylaşılmasından sonra, Kadirov minik sporcunun hayallerini gerçekleştirmeye karar verdi ve onu yakın korumaları arasına dâhil etti.

Kadirov, hevesli miniği makamına kabul etti ve ona çalışanlarından biriymiş muamelesi gösterdi. Ardından yeni korumasına gerekli olan üniforma ve silah gibi ekipmanların alınması için talimat verdi. Tabii ki de bunların tümü, yerel bir oyuncak dükkânından alınacaktı.

Instagram hesabından paylaştığı gönderiye Kadirov, “Dünyada eşi benzeri olmayan bir yakın korumaya sahibim. Bugünden sonra korkacak hiç bir şeyim yok” notunu düştü.

Bunun yanında Çeçen lider, Gaziyev’in yaşına rağmen son derece cesur ve kararlı olduğunu da ekledi. Minik çocuk, kendisine rol model olarak gördüğü Kadirov’u korumaya hazırdı. Kadirov ise, minik çocuğun ileride gerçek bir savaşçı ve kahraman olacağını düşünüyor.

Bugünden itibaren Gaziyev, Kadirov’un gözetimi altında, görevde olacak.

Çeçenistan’ın ilk cesur miniği Gaziyev değil. Yakın zamanda 6 yaşındaki Çeçen sporcu Gaziyev, 9000 şınav çekerek dünya rekorunu kırmış ve Çeçen lider Kadirov’un takdirini kazanmıştı.

Yorum yaz