DÜNYA

Van'da kaçak göçmenleri taşıyan minibüs devrildi: 16 ölü, 51 yaralı

Van'ın Özalp ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan minibüs takla atarak devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 16 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi yaralandı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, hayatını kaybedenler arasında çocuk ve kadınların da olduğunu söyledi.
Sitede oku

Edirne'de göçmenleri taşıyan araç kaza yaptı: 10 kişi yaşamını yitirdi, 30 yaralı
Van-Özalp kara yolunda, İpekyolu ilçesi Erçek lahallesi yakınlarında göçmenleri taşıyan 76 AAC 296 plakalı minibüs kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ile 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Kazada 16 kişi yaşamını yitirdi, 51 kişi de yaralandı.

VALİ BİLMEZ: HAYATINI KAYBEDENLER ARASINDA ÇOCUK VE KADINLAR DA VAR

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ölenlerin uyruklarıyla ilgili paylaşabileceğimiz bir bilgi olmadığını belirterek, "Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu olduklarını değerlendiriyoruz. Hayatını kaybedenler arasında çocuk ve kadınlar da var" diye konuştu.

İzmir'de göçmenleri taşıyan kamyon devrildi: 22 ölü, 13 yaralı
Bilmez, "Maalesef elim kazada an itibariyle ölen kişi sayısı 16, yaralı sayısı da 51. Durumu ağır olanlar da var. Ölüler arasında çocuklar ve kadınlar da bulunuyor. Umarım yaralılardan başka ölen olmaz. Aracın sürücüsü de olay yerinde öldü. Sürücünün daha önce de kaçak göçmen taşımaktan dolayı hakkında adli işlem yapılmış. Normal şartlarda 17-18 kişilik bu minibüse 67 kişi sığdırılmış" dedi.

Bilmez, kazada hayatını kaybeden sürücünün daha çok yolcu almak için aracın koltuklarını söktüğünü vurguladı.

Yorum yaz