GÖRÜŞ

Bolşoy Tiyatrosu Solistleri: Müzikte Rus-Türk birlikteliği güzel bir örnek, iki kültür aynı sahnede olacak

Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında Bolşoy Tiyatrosu’nun dünyaca ünlü solistleri “Rus solistler ve Türkiye’nin İstanbul Devlet Operası’nın birlikteliği, müzikte uluslararası işbirliklerine önemli bir örnek. Yarın harika bir performans sergilemeyi umuyoruz” dedi.
Sitede oku

Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı sürerken İstanbul iki gün boyunca, Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında Rus Bolşoy Tiyatrosu’nun dünyaca ünlü solistlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) 13-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan konserler öncesi son provalar sürerken, uluslararası birçok ödül sahibi soprano Anna Nechaeva, mezzo-soprano Yulia Mazurova ve Bolşoy Tiyatrosu Orkestra Şefi Anton Grishanin, Sputnik’in de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘İKİ FARKLI KÜLTÜR AYNI SAHNEDE OLACAK’

Bolşoy Tiyatrosu Orkestra Şefi Anton Grishanin, Türkiye’ye ilk defa geldiğine vurgu yaparak “Buraya ilk kez geldim ama her şeyi çok beğendim. Türkiye’de herkes çok saygılı ve iyi niyetli. Çok mutluyum. Müzikteki uluslararası işbirlikleri son derece önemli. Rus solistler ve Türkiye’nin İstanbul Devlet Operası’nın birlikteliği gibi buna çok güzel bir örnek. Zira, bu gibi birliktelikleri diyalogun önünü açıyor. İki farklı kültür, aynı anda, aynı sahnede buluşuyor. Müzik, insanları, halkları buluşturuyor” dedi.

‘YARIN HARİKA BİR PERFORMANS SERGİLEMEYİ UMUYORUZ’

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz: Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm yılı, halkların buluşması için başlangıç
Uluslararası birçok ödül sahibi soprano Anna Nechaeva “Türkiye’ye profesyonel solist olarak ilk kez geliyorum. Bugün sadece aslında ilk provayı yapıyoruz. Çünkü dün sadece orkestra ile çalıştık. Solistler tek prova yaptılar ve yarın konser var. Bu orkestra ve solistler arasındaki diyalog inanılmaz önemli. Yarın harika bir performansla karşınızda olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

‘TÜRK SANATSEVERLERE ŞARKI SÖYLEMEK İLHAM VERİCİ OLACAK’

Bolşoy Tiyatrosu’nun opera sanatçısı mezzo-soprano Yulia Mazurova ise “Türkler çok misafirperver. Burada insanlar çok sıcak, Türkiye’de iyi arkadaşlarım var. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Uçak İstanbul için inişe geçtiği andan itibaren çok heyecanlıyım. Burada olduğum için çok teşekkür ederim. Türk sanatseverlere, izleyicilere şarkı söylemek çok ilham verici olacak” dedi.

Yorum yaz