MULTİMEDYA

St. Petersburg’da açılan Rus-Türk Toplumsal Forumu'ndan kareler

Sitede oku

İki gün sürecek forumda iki ülkenin iş dünyasından temsilcilerin katılımıyla iş ilişkilerinin geliştirilmesine odaklanılacak. Ayrıca etkinlik programında iki ülkeden üniversite rektörlerinin bir araya gelmesi; ortak tarih mirası, dinler arası işbirliği, spor, bilim, kültür ve sanat alanlarında işbirliğinin konuşulması planlanıyor. Forumun Rus Kanadı Eş Başkanı Eleonora Mitrofanova, Türk Kanadı Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'ın katıldığı toplantıdan kareler, Sputnik'in galerisinde.

1 / 9
Rusya ile Türkiye arasında ikili işbirliği programlarının gerçekleştirilmesini masaya yatıracak Rus-Türk Toplumsal Forumu’nun (RTFO) beşincisi, bugün Rusya'nın Sankt Petersburg'daki Tavriya Sarayı'nda açılışını yaptı.
2 / 9
Dönemin Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in 2010 yılındaki ziyaretinin ardından kurulan Türk-Rus Toplumsal Forumu'nun 5. toplantısının gerçekleştirdiği St. Petersburg'daki Tavriya Sarayı'ndan bir kare.
3 / 9
Toplumsal Forum Rus Kanadı Eş Başkanı, Rusya Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Uluslararası İşbirliği Ajansı (Rossotrudniçestvo) Başkanı Eleonora Mitrofanova, açılış konuşmasında “Bu yıl Rusya ve Türkiye Karşılıklı Turizm ve Kültür Yılı. Son zamanlarda ikili ilişkilerde elde edilen dinamikten dolayı memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Bu tempoyu ve insani alanlarda işbirliğini ortak çabalarımızla güçlendirmeliyiz” dedi.
4 / 9
Toplantıya forumun Rus Kanadı Eş Başkanı Eleonora Mitrofanova, Türk Kanadı Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar katılıyor.
5 / 9
Türk-Rus Toplumsal Forumu'nun 5. toplantısının gerçekleştirdiği St. Petersburg'daki Tavriya Sarayı'ndan bir kare.
6 / 9
Etkinlik programında iki ülkeden üniversite rektörlerinin bir araya gelmesi; ortak tarih mirası, dinler arası işbirliği, spor, bilim, kültür ve sanat alanlarında işbirliğinin konuşulması planlanıyor. Ayrıca forumun açılışında ilk kez medya tartışması yapılıyor.
7 / 9
Forumun 250'den fazla katılımcısı arasında türkologlar, iki ülkenin bilim insanları, kültür görevlileri, iş dünyası ve toplumsal kuruluşların temsilcileri, sanatçılar yer alıyor.
8 / 9
İki gün sürecek Rus-Türk Toplumsal Forumu’nda eğitim ve bilim, müzecilik, iş iklimi ve hukuksal konular, turizm, bölgelerarası işbirliği ve bölgesel yönetimler arasında ilişkilerin geliştirilmesi, bilgilendirme görevi, tarihsel miras, tarih alanında ortak araştırmalar, dinlerarası ilişkiler, spor gibi alanlara yönelik komitelerin toplantıları yapılacak.
9 / 9
St. Petersburg'da açılan 5. Türk-Rus Toplumsal Forumu katılımcıları, forum kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisini gezerken.
Yorum yaz