DÜNYA

Rus senatörden, Stoltenberg’in INF’yi ‘kurtarma’ teklifine yanıt

Rus Senatör Aleksey Puşkov, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nı (INF) kurtarmak için Rusya’nın 9М729 füzesini imha etmesi gerektiği açıklamasını değerlendirdi.
Sitede oku

Stoltenberg, Rusya'yı yine tehdit etti: INF uygulanmazsa siyasi ve askeri önlemler alırız
Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Stoltenberg’in INF’yi kurtarma teklifinin bahane gibi göründüğünü belirterek, “Geçtiğimiz günlerde önde gelen bir Amerikalı uzman bana, ABD’de çok fazla kişinin antlaşmadan çekilmek için bahane aradığını söyledi” dedi.

Stoltenberg’in, bahane arayanlarla işbirliği ettiğini yazan Puşkov, “Peki ya ABD, Avrupa’daki füze savunma sisteminden vazgeçmek istiyor mu?”

​NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dünkü basın toplantısında, INF’ye dönmenin en kolay yolunun Rusya’nın  9М729 füzelerini imha etmesi olduğunu savunmuştu. Stoltenberg, Rusya’nın 1987 yılında, birkaç hafta içinde seyir füzeleri ile orta menzilli füzelerini imha etmeyi başardığını söyleyen Stoltenberg, “Moskova, anlaşmaya uygun olmak istiyorsa aynısını şimdi de yapabilir” ifadesini kullanmıştı.

Yorum yaz