MULTİMEDYA

'Akdeniz'in Deniz Feneri' olarak bilinen Stramboli Yanardağı faaliyete geçti

Sitede oku

Yanardağ etrafında şiddetli patlamalarla birlikte yangınların çıktığı belirtilirken yanardağdan çıkan yoğun dumanların da adanın üzerini kapladığı kaydedildi. Lavlar püskürmeye başladığı sırada dağın eteğinde yürüyüş yapan iki kişiden biri öldü, diğeri hafif şekilde yaralandı.

Yanardağın faaliyete geçmesinin ardından çıkan yangınları söndürme çalışmalarının sürdüğü Stramboli adasından kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 7
Daha önce 2 Ağustos 2008'de lav püskürten 924 metre yüksekliğindeki yanardağ sönmediği için sık sık düşük miktarlarda lav boşaltıyor. Bu nedenle "Akdeniz'in Deniz Feneri" olarak da adlandırılıyor.
2 / 7
Lavlarla birlikte yanardağdan yoğun dumanların çıktığı ve adanın üzerini kapladığı belirtiliyor.
3 / 7
Sicilya'nın kuzeyinde bulunan yaklaşık 500 nüfuslu Stromboli adasındaki yanardağ dünyanın en aktif volkanlarından biri olarak biliniyor.
4 / 7
İtalya'nın Eolie Adaları'nda bulunan Stromboli Yanardağı'nın dün yeniden faaliyete geçmesinin ardından çıkan yangınları söndürme faaliyetleri sürüyor.
5 / 7
Lipari kasabasının Belediye Başkanı Marco Giorgianni, ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada, yanardağın lav püskürtmeye başlamasının ardından 100 kişinin bölgeden tahliye edildiğini belirtti. Yanardağı ve sahilleri nedeniyle turistlerin ilgisini çeken adada bazı ünlü İtalyanların da yazlık villaları bulunuyor.
6 / 7
Tekrar aktif hale gelen yanardağın yer aldığı Stromboli adası üzerine su boşaltan amfibik uçak.
7 / 7
Lavlar yanardağın etrafında çok sayıda yangının çıkmasına neden olurken, adaya ilave iftfaiye ve ilk yardım ekipleri sevk edildi.
Yorum yaz