Ancak ölümünden 3 ay sonra, Mayıs 2017'de, Japon gazetesi Asahi Şimbun, Kuzey Kore liderinin üvey kardeşinin Malezya'da aslında Amerikan istihbarat yetkilisi olan Kore asıllı bir ABD'li ile buluştuğunu yazdı.
Washington Post muhabiri Anna Fifield tarafından kaleme alınan ve 11 Haziran'da yayımlanacak 'Büyük Halef' isimli kitapta da Kim Jong-nam'ın CIA ile bağlantıları ele alınıyor.
Eski ABD'li yetkililer, öldürülen kardeşin başta Çin olmak üzere başka ülkelerin istihbarat servisleriyle de kesinlikle temas halinde olması gerektiğini ifade etti.
Ancak Çinli yetkililer de CIA yetkilileri de bu konuda gazeteye yorum yapmaya yanaşmadı.
Kim Jong-nam'ın Kuala Lumpur Havaalanı'nda öldürülmesine, iki kadının suratına sinir gazı VX sıkmasının yol açtığına inanılıyor.
Malezya'da cinayetten yargılanan iki kadından Vietnamlı Doan Thi Huong, tehlikeli silah ya da araçla isyerek zarar verme suçlamasını kabul etmesinin ardından tahliye edildi.
Dava sırasında polis, Kim Jong-nam'ın son Malezya ziyaretinde Langkawi'de Kore asıllı bir ABD ile görüştüğü yönünde ifade verdi.
Wall Street Journal'a konuşan eski ABD Dışişleri yetkilisi ve Stimson Merkezi uzmanı Joel Wit, CIA'in hem Kuzey Kore'den kaçanlardan bilgi aldığını hem de Kuzey Kore'de neler olup bittiğini gerçekten bilen iyi yerleştirilmiş kaynakları olduğunu savundu. CIA ayrıca Mayıs 2017'de Kuzey Kore Görev Merkezi kurmuştu.