DÜNYA

Peskov: Rusya, ABD'nin  Türkiye'ye S-400 konusunda verdiği ültimatomlara olumsuz bakıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Türkiye'yi Rusya'yla yapılan S-400 füze savunma sistemleri anlaşmasından vazgeçirmek için verdiği ültimatomlara son derece olumsuz baktıklarını söyledi.
Sitede oku

'ABD’den Türkiye’ye, S-400 alımını iptal etmesi için iki hafta süre'
CNN'de yer alan, ABD'nin Türkiye'ye S-400'lerden vazgeçerek ABD yapımı Patriot sistemlerinin alımı yönünde karar alması için iki hafta süre verdiğine dair haberi yorumlayan Peskov, Rusya'nın genel itibarıyla ültimatomlara olumsuz baktığını, bu tür ültimatomları kabul edilemez bulduğunu belirtti.

Kremlin'in anlaşmanın halihazırda tamamlandığını birkaç kez dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil Türk yönetimini referans aldığını kaydeden Peskov, anlaşmanın hayata geçirildiğini vurguladı.

CNBC, bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde, “Türkiye, ilk haftanın sonunda Rusya’yla milyarlarca dolarlık anlaşmayı iptal etmeli ve bunun yerine ABD’de Raytheon şirketi tarafından üretilen Patriot füze savunma sistemini almalı, yoksa Lockheed Martin’in F-35 programından ihraç edilme, vaat edilen 100 adet F-35’i kaybetme, yaptırım uygulama ve NATO’nun olası tepkisi ile karşılaşacak” ifadelerine yer vermişti.

Kaynaklar, bunun 'ABD Dışişleri Bakanlığı’nın son teklifi' olduğunu aktarmıştı.

Yorum yaz