DÜNYA

Poklonskaya Hıdırellez şenliğinde: Kırım’da tüm halkların kültürüne saygı duyulması düşmanlarımızın hoşuna gitmiyor

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın milletvekili ve eski Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya, Kırım’ın çok uluslu ve içindeki tüm halkların kültürüne saygı duyulduğu bir yer olduğunu, yarımadanın düşmanlarının bundan hoşlanmadığını ifade etti.
Sitede oku

Bahçehisar’da Kırım-Tatarları’na yönelik düzenlenen Hıdırellez kutlamalarının açılışında gazetecilere konuşan Poklonskaya, “Kırımımız çok uluslu olması ile eşsiz bir yer. Burada her halkın kültürü ve gelenekleri korunuyor, yarımadamız bu açıdan da eşsiz” dedi.

Poklonskaya'dan anime karakteri gibi yansıtıldığı ‘Nyaş-myaş' videosu hakkında açıklama: Başta gücendim, ama artık samimi geliyor
​Poklonskaya, “Düşmanlarımız elbette Kırım’da tüm ulus ve halkların birlikte yaşamasını, barış, sevgi ve karşılıklı saygı içinde yaşayacak olmasından hoşlanmıyor. Düşmanlarımız kızadururken Kırım daha fazla gelişecek ve refaha ulaşacak” ifadelerine de yer verdi.

HIDIRELLEZ İÇİN DÜNYANIN EN BÜYÜK CEZVESİ YAPILDI

Diğer yandan şenlik kapsamında dünyanın en büyük cezvesi yapıldı. Yapımı için iki hafta harcanan cezve hakkında Sputnik’e konuşan Duma vekili Ruslan Balbek, “Dünyanın en büyük Kırım-Tatar cezvesi. Yüksekliği 2.2 metreden fazla. 700 litre alıyor, içinde 10 bin fincan kahve pişirilebiliyor” dedi.

Balbek, cezvenin Kırım Tatarlarının misafirperverliğinin bir sembolü olacağını ekledi.

Yorum yaz