MULTİMEDYA

8 bombalı saldırıyla sarsılan Sri Lanka’dan kareler

Sitede oku

Sabah saatlerinde Kochchikade, Negombo ve Batticaloa'da Paskalya ayini sırasında üç kilise ile başkent Colombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlendi. Bu saldırıların ardından Colombo'nun banliyösü Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakınında ve Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana geldi. Sekizinci patlama sonrası sokağa çıkma ve sosyal medya sitelerine erişim yasağı getirildi.

İç savaşın sona erdiği 2009’dan bu yana yaşanan en büyük saldırılara sahne olan Sri Lanka’dan kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 8
Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St.Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Colombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otelleri saldırıların hedefi oldu.
2 / 8
Yetkililer, eşgüdüm içinde düzenlenen saldırılardan bazılarının intihar saldırıları olduğunu açıkladı.
3 / 8
Kiliseleri ve otelleri hedef alan bombalı saldırıların şoku sürerken, Sri Lankalı yetkililer 290 kişinin yaşamını yitirdiğini, 500’e yakın kişinin de yaralandığını açıkladı.
4 / 8
2012'deki nüfus sayımına göre Hristiyanlık Sri Lanka'nın 4. büyük dini. Çoğunluğu Budist olan ülkenin nüfusunun yalnızca yaklaşık yüzde 6'sı Hristiyan.
5 / 8
Saldırıları henüz resmen üstlenen olmazken, olayla bağlantılı oldukları şüphesiyle 24 kişi gözaltına alındı.
6 / 8
Saldırıya dünya liderlerinden tepkiler yağarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum.Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm Sri Lanka halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum."
7 / 8
Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe’nin, “Saldırı düzenlenebileceğini dair istihbarat vardı ancak önlem alınmadı” şeklindeki açıklaması üzerine gözler güvenlik güçlerine çevrildi. Fotoğrafta: Sri Lanka'da bombalı saldırıya uğramış bir kilisedeki ikiye parçalanmış Meryem Ana heykeli.
8 / 8
Telekomünikasyon Bakanı Harin Fernando da, adını vermediği bir örgütün 10 gün önce saldırılar düzenleyebileceği uyarısında bulunduğunu belirtmiş, ancak Devlet Başkanı Maithripala Sirisena'nın bu bilgiyi hükümetle paylaşmadığını söylemişti.
Yorum yaz