MULTİMEDYA

Çin’in Gobi çölündeki Mars üssünden kareler

Sitede oku

Üs, Mars’ta var olabilecek bir uzay kolonisine benzer şekilde tasarlandı. 7.47 milyon dolar harcanarak kurulan bu Mars üssü simülatörü, içerisinde yaşam alanları, kontrol odası, sera ve hava kilidi dahil dokuz modülü barındırıyor. Çin'in Jinchang şehrinin 40 kilometre uzağında inşa edilen dev üssün aynı zamanda turistlerin de gözdesi olacağı tahmin ediliyor.

Geleceğin astronotlarını yetiştirme amacıyla gerçekleştirilen bu iddialı projenin görüntüleri, Sputnik’in galerisinde.

1 / 11
Çin’in Gobi Çölü'nün ortasında Mars ortamını yaratmak amacıyla bir simülasyon üssü kuruldu. Geliştirilen projenin amacı geleceğin astronotlarını yetiştirmek.
2 / 11
Gobi Çölü’ndeki üs beyaz renkli 9 adet modüle ev sahipliği yapıyor. Bu modüllerde yaşama alanları, bir kontrol odası ve bir sera yer alıyor.
3 / 11
Merkezde, turistler için özel bir restoran, hotel ve gezi alanları yer alacak. 374 milyon dolar yatırım bedeli ile inşa edilen proje, ilerleyen yıllarda daha da büyütülecek.
4 / 11
7,47 milyon dolar harcanarak kurulan bu tesis, Çin’in Kıtalararası İletişim Merkezi öncülüğü ile ortaya çıktı. Bu büyük tesis içerisinde yaşam alanları, kontrol odası, sera ve hava kilidi dahil dokuz modülü barındırıyor.
5 / 11
Ana kampın dışında sahte bir uzay kapsülü de dahil olmak üzere sahte mekanlar oluşturuldu.
6 / 11
Birbirine bağlı birkaç modülden yapılan tesisin toplam alanı, bir futbol sahasının beşte biri kadar.
7 / 11
Çin’in Gobi çölünde kurduğu Mars Base 1 Kampı'ndan bir kare.
8 / 11
Birkaç gün önce ziyarete açılan bu uzay üssüne yakınlardaki bir liseden gelen Çinli gençler, özel uzay giysileri ile Gobi Çölü'nün Mars benzeri mağaralarını keşfe çıktılar.
9 / 11
Yaklaşık 100 Çinli öğrenciye uzay üssü gezdirildi.
10 / 11
AFP’ye konuşan C-Space kurucusu Bai Fon “Burası Mars değil, Dünya üzerinde bir alan ancak gerçekçi olması için Mars yüzeyine en yakın araziyi seçtik” dedi.
11 / 11
Çin’in bu bölgesine, 2030 yılına kadar 2 milyon ziyaretçi çekmesi planlanıyor.
Yorum yaz