DÜNYA

Putin, Türk şirketinin inşa ettiği Mercedes fabrikasına yerli yapım otomobiliyle gitti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Alman otomobil devi Mercedes'in bir Türk şirketi tarafından Moskova'da inşa edilen fabrikasına yerli yapım Aurus marka otomobiliyle gitti.
Sitede oku

Rus lider Putin, Mercedes'in 250 milyon euro yaptırım yaparak Rusya'da kurduğu ilk fabrikanın açılışına, Rusya yapımı yeni Aurus marka otomobiliyle gitmeyi tercih etti.

Moskova'nın merkezinin 40 kilometre kuzeyinde yer alan Mercedes fabrikasının inşaatı Türk şirketi ESTA Construction tarafından tamamlanmıştı.

​ABD merkezli otomobil markası Ford'un Rusya'dan çekilme kararı aldığı bir dönemde inşaatı tamamlanan Mercedes fabrikasında, yılda 25 bin otomobil üretmesi planlanıyor. Tesiste istihdam edilecek kişilerin sayısınınsa bini geçeceği belirtiliyor. Fabrikada şu anda çalışanların yarıya yakınını çevredeki yerleşim yerlerinde yaşayan kişiler oluşturuyor.

​'RUSYA HÜKÜMETİ BÜYÜK YATIRIM PROJELERİNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK'

Putin'e Rus yapımı yeni limuzin
Putin Mercedes fabrikasının açılış töreninde, Rusya hükümetinin bunun gibi büyük yatırım projelerini desteklemeye devam edeceğini söyledi. "Diyaloğun ne kadar uzun sürdüğünü, şirketin (Mercedes) bu yatırım kararını almasının ne kadar uzun sürdüğünü biliyorum" diye devam eden Rusya lideri,  "Bu kararı aldıkları ve hayata geçirdikleri için Mercedes-Benz şirketindeki meslektaşlarımıza teşekkür etmek istiyoruz" dedi.

'MERCEDES BU YATIRIM KARARINDAN DOLAYI PİŞMANLIK DUYMAYACAK'

Rusya'nın otomobil sektörü için Avrupa'daki en büyük pazarlardan biri olduğunu da ekleyen Putin, Mercedes'in bu yatırım kararından dolayı pişmanlık duymayacağına emin olduğunu kaydetti.

PARÇALARI RUSYA'DA MONDE EDİLEN MERCEDES MARKA OTOMOBİLE İMZASINI ATTI

Rus lider açılış töreninde ayrıca, parçaları Rusya'da bir araya getirmiş Mercedes marka bir otomobilin üzerine imzasını da attı.

Fabrikanın açılış törenine Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak, Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ve Vali Andrey Vorobyov da katıldı.

Yorum yaz