DÜNYA

Rusya’da IŞİD saflarında savaşan eski subay hakkında 19 yıl hapis cezası kararı verildi

Kuzey Kafkasya Bölge Askeri Mahkemesi’nde görülen davada Rusya Savunma Bakanlığı’nda eski subay olan ve Suriye’de IŞİD saflarında savaşan Denis Hisamov hakkında 19 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası kararı verildi. Türkiye’de 2017’de yakalanan Hisamov, Tacikistan’a iade edilmişti.
Sitede oku

FSB: Rusya’nın güneyinde IŞİD militanlarını finanse eden bir hücre çökertildi
Sputnik muhabirinin aktardığına göre, Suriye'de IŞİD saflarında savaşan eski yedek subay hakkında mahkeme tarafından 19 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına karar verildi. Bir yıl da gözetim altında tutulmasına hükmedilen Hisamov'un yedek subaylık rütbesi de elinden alındı.

Soruşturmaya göre, Hisamov Ocak 2016'dan Nisan 2017'ye kadar IŞİD saflarında savaşmıştı, bu süre öncesinde de Rakka'da bir kampta eğitim almıştı. Hasimov ayrıca Suriye'de çatışmalara katılmış, Ekim 2016 itibariyle de Türkiye'de örgüt saflarına militan kazandırma görevini yürütmüştü.

Türkiye'de 2017 yılında Suriye'den dönerken yakalanan Hisamov'un yanında Tacikistan pasaportu vardı. Türkiye'nin teröristi iade ettiği Tacikistan, daha sonra pasaportun sahne olduğu ve Suriye'den Türkiye'ye geçiş için kullanıldığı açıklamasını yapmıştı. Bir ay sonra da eski Rusya Savunma Bakanlığı subayı olan Hisamov, Rusya'ya teslim edilmişti.

Yorum yaz