MULTİMEDYA

Türkiye'den seçim manzaraları

Sitede oku

Türkiye, yerel yönetimleri seçmek için sandık başına gitti. Türkiye genelinde 194 bin 664 sandıkta 56 milyon 911 bin 967 kişi oy kullanıyor. Bu yıl 18 yaşını dolduran 1 milyon 156 bin kişi ise ilk defa sandık başına gidiyor.

 

 

 

1 / 14
Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, hastane ve evlerinden çıkamayacak durumdaki seçmenleri, oylarını kullanabilmeleri için sandık başına götürdü.
2 / 14
Görevliler, fiziksel engeli ya da hastalığı nedeniyle evden çıkmakta zorluk yaşayan seçmenler için Türkiye çapında seyyar sandık taşıdı.
3 / 14
Oy kullanmaya gidemeyecek derecede hasta olan vatandaşlara seyyar sandıklar götürüldü. Engelli hastalar seyyar sandıklarda oy kullandı.
4 / 14
Bazı vatandaşlar sandık başına çocuklarıyla gelirken, ortaya renkli görüntüler çıktı.
5 / 14
Sandık boykotları da yaşandı. Örneğin Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çağa kırsal mahallesinde 184 seçmen seçimi boykot ederek sandık başına gitmedi. Mahalle sakinleri hizmet alamadıklarını söyledi.
6 / 14
Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki deprem bölgesinde, artçı sarsıntılar devam ederken, çadırda yaşayan depremzedeler yerel seçimlerde oylarını İlçe Seçim Kurulu tarafından bazı mahallelerde kurulan seçim çadırlarında kullandı.
7 / 14
Denizli'de turizm işiyle uğraşan Mehmet Kıvılcım, evinde beslediği 'Cafer' ve 'Alex' isimli papağanlarıyla sandığa geldi. Kıvılcım, zarfı omzundaki papağanına taşıttı.
8 / 14
Nevşehir'de bir vatandaş ise sandık başına mehter kıyafetiyle giderek oyunu kullandı.
9 / 14
Pek çok seçim bölgesinde seçmenlerin sandığa ulaşmasına yine vatandaşlar yardımcı oldu.
10 / 14
Mersin'de oy kullanan vatandaşlar, böyle görüntülendi.
11 / 14
Mersin'de oy kullanan vatandaşlar, böyle görüntülendi.
12 / 14
Mersin'de oy kullanan vatandaşlar, böyle görüntülendi.
13 / 14
Mersin'de oy kullanan vatandaşlar, böyle görüntülendi.
14 / 14
Mersin'de Türkiye vatandaşı olan Suriyeliler yerel seçimde ilk kez oy kullandı.
Yorum yaz