Bu kişilerin en az altı ay hiç sosyal etkileşimde bulunmadığı belirtilirken, ankete konu olanların yaklaşık yarısında bu süre 7 yılı da geçiyor.
YETKİLİ: SAYI TAHMİNİMİZDEN FAZLA
Bir hükümet yetkilisi AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Sayı, tahmin ettiğimizden de fazla. Üstelik ‘hikikomori' sadece genç insanların da sorunu değil" dedi.
GENÇLERDE YAYGIN OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYORDU
‘60'LARINDAKİ VAKALARI BEKLEMİYORDUK'
Çocukları ‘hikikomoriden' muzdarip ailelere yardım etmek amacıyla kurulan bir sivil toplum örgütünde çalışan Rika Ueda ise sonuçların kendi bulgularıyla örtüştüğünü söyledi.
Ueda, sorunun temelinde yoğun baskının, işkolikliğin ve kuralcılığın yattığını savundu.
‘ELİNİ AYAĞINI ÇEKMEK' ANLAMINA GELİYOR
Hastalık ve sosyal fobinin dışında kabul edilen hikikomori, genel anlamıyla altı aydan uzun bir süre okula ya da işe gitmeyen, ailesi dışında herhangi bir kişiyle temas kurmayan insanları tanımlıyor.
TEKNOLOJİYLE DE İLGİSİ VAR
Bir yanıyla bu fenomen teknolojinin yarattığı bir durum olarak da görülüyor ve gençler arasında giderek yaygınlaşıyor. Sanal aleme kendini kaptıran gençler kendilerini sosyal çevreye kapatıyor ve temel fizyolojik ihtiyaçlarını bile bilgisayar karşısında karşılama başlıyor. Pek çok ‘hikikomori'nin ekonomik olarak ailelerinden bağımsız olduğu düşünülüyor.