DÜNYA

Adalet Bakanı Gül: FETÖ yargıda bitti denemez

Posta yazarı Nedim Şener 'Darbe davasının FETÖ'cü hakimi' başlıklı yazısıyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün bir açıklama gönderdiğini belirterek, "Çift kimliklilik, takiye, gizlenmeyi benimsemiş FETÖ'yü bünyemizden bütünüyle söküp attığımızı söylemek hayli iddialı olur" dediğini aktardı.
Sitede oku

Posta yazarı Şener, bugünkü 'Yargıdaki kripto FETÖ'cü: ‘Vezire dönüşen piyon'' başlıklı yazısının ilgili bölümünde, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün kendisinin 'Darbe davasının FETÖ'cü hakimi' yazısıyla ilgili bir açıklama gönderdiğini kaydetti.

Adalet Bakanı Gül'den FETÖ açıklaması: Devamı gelecek
Şener, Bakan Gül'ün yargıda FETÖ yapılanması hakkında şunları söylediğini yazdı:

"Çift kimlikliliği, takiyeyi, gizlenmeyi örgütsel bir davranış biçimi olarak benimsemiş FETÖ'yü bünyemizden bütünüyle, bütün unsurlarıyla söküp attığımızı söylemek hayli iddialı olur. Benim geçmişte ifade ettiğim ancak sizin de atıf yaptığınız, farklı kaynaklarda bütünlüğü içinde aktarılmayan sözlerim, FETÖ'nün yargıdan temizlenmesi konusunda aldığımız önemli mesafe ve sağladığımız başarıya dikkat çekmektedir. Örgütün operasyonel gücünü kırdığımızı, arınma sürecini büyük ölçüde amacına ulaştırdığımızı söyledim, söylüyorum. Yeni deliller ışığında soruşturmalar, incelemeler devam ediyor. Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından büyük bir dikkat ve titizlikle sürdürülen bu incelemelerde, ilgililer hakkındaki soruşturma izinleri de Kurul Başkanı sıfatıyla tarafımca verilmektedir. Bu mücadelenin hiçbir noktasında bir rehavet söz konusu değildir."

Şener'in 'Darbe davasının FETÖ'cü hakimi' yazısı da şöyle:

Yorum yaz