MULTİMEDYA

Sel felaketinin vurduğu İran’dan görüntüler

Sitede oku

Sel felaketinden ötürü birçok şehir, köy ve kasabanın elektrikleri ve içme suyu kesildi. Yolların kapanmasından ötürü binlerce köye, onlarca kasaba ve şehir ile yolların kapanmasından ötürü hâlâ ulaşılabilmiş değil. Benzeri görülmemiş su baskınlarının yaşandığı İran’dan görüntüler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 12
İran'da sel felaketi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya çıktı.
2 / 12
Ülke genelinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 100'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.
3 / 12
Ülkenin 25 eyaletinde meydana gelen sel felaketi bu eyaletlere bağlı 77 şehre zarar verdi.
4 / 12
Tasnim Haber Ajansı'na konuşan Çahar Mahal-Bahtiyari Eyalet Valisi İkbal Abbasiasr, eyalete bağlı bir köyün sel suları altında kaldığını, 100 köy yolunun da selden zarar gördüğünü aktardı.
5 / 12
İranlı yetkililer tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, Şiraz kentindeki Kur'an-ı Kerim Kapısı Caddesi'nde bulunan 200'den fazla aracın sele kapılması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.
6 / 12
İran Trafik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlara zorunlu olmadıkça 2 gün boyunca şehirler arası yolculuk etmemeleri uyarısında bulunuldu.
7 / 12
Ülkenin kuzey, kuzeybatı, güney ve güneybatısında geçen haftadan bu yana süren şiddetli yağış bazı ırmak ve derelerin önüne yapılan bent ve köprülerin yıkılmasına, yüzlerce evin sular altında kalmasına neden oldu.
8 / 12
Sel felaketi sonucu ciddi zarar gören İran'ın Şiraz kentinden bir kare.
9 / 12
İran’ın kuzeyindeki birçok eyaleti etkileyen su taşkınlığı, İran’ın iç kesimi ve batısında yer alan İsfahan, Horremabad eyaletleri ile güney kesimindeki birçok yerde de etkili oldu.
10 / 12
İran'ın Şiraz kentinde sel felaketi sonucu zarar gören araçlar.
11 / 12
Sel felaketinin vurduğu İran'ın Golestan eyaleti sakinlerinin tahliye edildiği çadır kampı.
12 / 12
İran'da yaşanan sel felaketinde çok sayıda araç hurdaya döndü.
Yorum yaz