DÜNYA

‘Hama’da 21 kişi gaz zehirlenmesi belirtileriyle hastaneye kaldırıldı’

Suriye Devlet Televizyonu, Hama eyaletinde terör yanlılarının saldırısından sonra 21 kişinin gaz zehirlenmesi belirtileriyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
Sitede oku

Rus Dışişleri: Hayat Tahrir eş-Şam, İdlib'de yeni kimyasal saldırı mizanseni hazırlıyor
Hama'nın kuzey batısındaki Resif ve Aziziye bölgelerinde çocuklarının da aralarında bulunduğu zehirli gazdan etkilenerek yaralandığı bildirildi.

Sputnik muhabirinin Sakilbiye Hastanesi'nden bir kaynaktan aktardığına göre, 21 kişi nefes darlığı semptomlarıyla hastaneye getirildi.

Olayın silahsızlandırılmış bölgede varlık gösteren silahlı grupların attığı füzelerinin ardından meydana geldiği bilirildi.

Russia Today Arapça'ya konuşan Sakilbiye Hastanesi müdürü, 21 kişinin yaralandığını söyledi.

El İhbariya’nın kendi muhabirinin aktardıklarına dayandırdığı haberde, şu ifadelere yer verdi: “Sakilbiye cumhuriyet hastanesinin müdürü, terörist gruplar tarafından fırlatılan birkaç top mermisinin kasabaya düşmesinden sonra zehirli gazı teneffüs etmiş olmaları nedeniyle yaşadıkları nefes darlığından dolayı 21 kişinin hastaneye giriş yaptığını doğruladı.”

Terör yanlıları sürekli olarak Hama’nın kuzeyindeki ve Lazkiye’deki yerleşimleri havan toplarıyla ve füzelerle ateşe tutuyor.

Yorum yaz