Norveçce'de 'merak etmek' anlamına gelen 'Under' isimli denizaltı restoranında müşterilere balık ve Norveç mutfağından tatlar sunulacak.
1 / 5
Restoran, New York'taki 11 Eylül Müzesi ve Oslo'daki opera binasını dizayn eden Norveçli mimarlık firması Snoehetta tarafından tasarlandı.
© REUTERS / Lefteris Karagiannopoulos
2 / 5
Kuzey Denizi'ne inşa edilen restoranın ahşap kapısından girilip sekiz metrelik merdiveninden inildiğinde 40 kişiyi ağırlayabilecek şekilde tasarlanmış yemek yeme alanına ulaşılıyor.
Müşteriler, camlarla çevrilmiş bu alanda okyanusun derinliklerini ve deniz canlılarını görme fırsatı yakalıyor.
Müşteriler, camlarla çevrilmiş bu alanda okyanusun derinliklerini ve deniz canlılarını görme fırsatı yakalıyor.
© Lefteris Karagiannopoulos
3 / 5
Menüsünde yerel Norveç tatları balık olan restoranda yemek yemenin maliyeti ise ortalama 3 bin 700 kron.
© REUTERS / Lefteris Karagiannopoulos
4 / 5
Restoran sahibi Kjetil Traedal Thorsen, büyük bir tüneli andıran yapı için "Enine ve boyuna geniş pencereler sayesinde gerçek bir akvaryum hissi veriyor" dedi.
Restoranın yanında oteli olan ve aynı zamanda restoranın ortağı olan Gaute Ubostad ise "Yılda ortalama 12 bin kişinin burada yemek yemeye gelmesini bekliyoruz. Amacımız bunlardan yarısını da otelimizde ağırlamak" şeklinde konuştu.
Restoranın yanında oteli olan ve aynı zamanda restoranın ortağı olan Gaute Ubostad ise "Yılda ortalama 12 bin kişinin burada yemek yemeye gelmesini bekliyoruz. Amacımız bunlardan yarısını da otelimizde ağırlamak" şeklinde konuştu.
© REUTERS / Lefteris Karagiannopoulos
5 / 5
Dünyada çok az sayıda bulunan denizaltı restoranını çok sayıda yerlinin ve turistin ziyaret etmesi bekleniyor.
Denizaltı restoranı dünyada sadece birkaç ülkede var. Bunlardan en bilineni ise Maldivler'de.
Denizaltı restoranı dünyada sadece birkaç ülkede var. Bunlardan en bilineni ise Maldivler'de.
© REUTERS / Lefteris Karagiannopoulos