DÜNYA

Rus basını: Mısır Rusya’dan onlarca Su-35 uçağı satın alacak

Rus Kommersant gazetesi, Moskova ve Kahire’nin Mısır Hava Kuvvetleri’nin eski MiG-21 ve J-7 avcı uçaklarının yerinde kullanılması planlanan 20’nin üzerinde Su-35 avcı uçağının tedariki ile ilgili anlaşmalarını imzaladıklarını yazdı.
Sitede oku

Rusya ile Mısır'dan ortak terörle mücadele tatbikatı
Kommersant gazetesinin savunma sanayi sektöründeki kaynaklara dayandırdığı haberine göre iki ülke, Mısır Hava Kuvvetleri'ndeki eski MiG-21 ve J-7 avcı uçaklarının yerinde MiG-29M/M2 savaş uçaklarıyla birlikte kullanılması öngörülen 20'nin üzerinde Su-35 avcı uçağının tedariki ile ilgili anlaşmalara imza attı.

Anlaşmanın 2018'in sonunda yürürlüğe girdiği belirtilen haberde, silahlarla donatılmış olan 20'nin üzerinde uçağın teslimatına 2020-2021'de başlanması gerektiği, iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların toplam tutarının 2 milyar doların üzerinde olduğu kaydedildi.

ABD geçtiğimiz eylül ayında Su-35 ve Su-57 avcı uçaklarının üretildiği Komsomolsk-na-Amure kentindeki Gagarin Uçak Fabrikası'nın yaptırım listesine alındığını duyurmuştu.

Süper manevra kabiliyetine sahip Rus yapımı 4. nesil çok işlevli avcı uçağı Su-35, nitelikleri bakımından 5. nesil uçaklara çok yakın bir konumda. Su-27 avcı uçağının kapsamlı bir modernizasyondan geçirilerek geliştirilen Su-35'in hem kokpit ekipmanları, hem de gövdesi güçlendirilerek yenilendi.

Yorum yaz