DÜNYA

Brezilya'da okula silahlı saldırı: 8 kişiyi öldüren saldırganlar intihar etti

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde bir okula girerek çevreye ateş açan iki genç, sekiz kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.
Sitede oku

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletindeki Suzano kentinde Professor Raul Brasil isimli okula okula silahlı saldırı düzenlendi. Brezilya Askeri Polisi'nden yapılan açıklamada, okula giren yüzleri maskeli iki genç, çevreye ateş açtı. Askeri polis ayrıca, iki saldırganın üzerinde birkaç silahın yanı sıra, sırt çantalarında patlayıcı, pala, yay ve ok bulunduğunu kaydetti.

ABD'de okul bahçesinde silahlı saldırı: En az 1 ölü
Saldırganlar sekiz kişiyi öldürdükten sonra intihar etti. Kurşunlara hedef olan 10 kadar öğrencinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

SALDIRGANLAR ESKİ ÖĞRENCİ

Polis, saldrıganların kimliklerini Guilherme Taucci Monteiro (17) ve Luiz Henrique de Castro (25) olarak açıkladı. Saldırganların söz konusu okulun eski öğrencileri olduğu öğrenildi. Adını vermeyen bir polis yetkilisi, gençlerin saldırıyı yaklaşık bir yıldır planladığını ve ABD'deki 'Columbine katliamından daha fazla ilgi çekmeyi' amaçladıklarını öne sürdü.

1999 yılında Columbine Lisesi'nde gerçekleşen olayda Eric Harris ve Dylan Klebold adlı öğrenciler yarı otomatik silahlarla son sınıf öğrencisi oldukları okulda 13 kişiyi öldürmüş, 24 kişiyi de yaralamıştı.

Brezilya'da ise en son büyük okul baskını 2011 yılında Rio de Janeiro'da yapılmış, 12 öğrenci hayatını kaybetmişti.

Yorum yaz