Defense News'e konuşan Kladov, "Türk yetkililerinin istediği bu sistemi, biz de sağlamak istiyoruz. Şu ana kadar anlaşma sorunsuz bir şekilde sürüyor" dedi.
ABD'nin şirketle ortakları arasına girme sorunuyla ne sıklıkla karşılaştıkları sorusuna Kladov, "Birilerinin hoşuna gidip gitmediğine bakmaksızın ortaklarımız ve potansiyel ortaklarımızla işbirliği yapıyoruz. Bu ticarettir. Bunlar sadece iş bağlantılarıdır" şeklinde yanıt verdi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Washington'un Ankara'nın S-400 hava savunma sistemlerini alması durumunda ABD'nin Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını vermeyeceğiyle ilgili sorunu çözmeye çalıştıklarını belirterek 'Biz, size F-35'i vermeyebiliriz' denilmesi hiçbir şekilde ne hukuka ne de akla uygun" ifadelerini kullanmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba günü yaptığı açıklamada, S-400 konusunda işi bitirdiklerini ve geri dönüşün asla olamayacağını söylemişti.
Türkiye, en az 100 F-35 Lightining II satın almak istiyor. F-35'lerin alımı, Ankara'nın 2002'de katıldığı ABD'nin çok uluslu F-35 geliştirme programı çerçevesinde yapılıyor. ABD Kongresi de daha önce, Ankara'nın S-400 sistemlerini alma planları nedeniyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının verilmesinin durdurulacağını açıklamıştı.