MULTİMEDYA

'Mavi Vatan 2019 Tatbikatı'na katılan savaş gemileri Boğaz'dan geçti

Sitede oku

Cumhuriyet tarihinde ilk defa Anadolu'yu çevreleyen her üç denizde aynı anda gerçekleştirilen 'Mavi Vatan 2019 Tatbikatı'nda görev alan Türk savaş gemileri İstanbul Boğazı'ndan geçti.

1 / 5
Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz'de 103 savaş gemisinin katılımıyla eş zamanlı olarak icra edilen tatbikatta görevini bitiren Türk savaş gemileri aralıklarla Boğaz'dan geçiş yaptı.
2 / 5
Tatbikatta görev alan savaş gemileri İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açıldı. Savaş gemilerinin gece saatlerinde başlayan geçisi sabah saatlerinde de sürdü.
3 / 5
Gemiler; Kız Kulesi, Galata Kulesi ve Ayasofya gibi sembolik yapıların önünde fotoğraflandı.
4 / 5
Genelkurmay Başkanlığı Yıllık Tatbikat Programı çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca planlanan ve Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nda kurulan 165 kişilik ekip tarafından sevk ve idare edilen tatbikata gemi, uçak, helikopter ve kıyı birlikleri topyekun katıldı.
5 / 5
Mavi Vatan 2019 Tatbikatı'yla jenerik senaryo ve jenerik coğrafyaya istinaden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birlik, gemi ve deniz hava vasıtalarının harekata hazırlık seviyesinin arttırılması ve diğer kuvvet komutanlıklarıyla müşterek çalışabilirlik usullerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Yorum yaz