MULTİMEDYA

Sprey boya yerine teknolojiyi kullanan sokak sanatçısından ağaçlarda insan portreleri

Sitede oku

Portre çalışmalarının ilk bölümünü geçtiğimiz yıl Street Art 2.0 adlı altında Amazon yağmur ormanlarında gerçekleştiren sanatçı, bu bölümde bölge sakinlerinin fotoğraflarını çekerek onların yüzlerini ağaçlara yansıtmıştı.

Sokak sanatını ormana taşıdığı bu ilk bölümün ardından projenin ikinci ayağını ise New York’taki  Central Park’ta sergiledi.

Portre olarak da bu defa New York sakinlerinin yüzlerini kullanan sanatçı, çalışmalarıyla  ormanların yok edilmesine dikkat çekmeyi amaçladığını söylüyor. Sanatçının eserleri, Instagram sayfası üzerinden takip edilebilir.

İnsan yüzlerini ağaçlara kazandıran projenin görüntüleri, Sputnik’in seçkisinde.

1 / 9
Sokak sanatçısı Philippe Echaroux, ABD'nin New York kentinde bulunan Central Park’taki ağaçlara insan portrelerini yansıtarak insan ve doğa ilişkisine dikkat çekti.
2 / 9
Philippe Echaroux, projeksiyonla gerçekleştirdiği portre çalışmalarının ilk bölümünü geçtiğimiz yıl Street Art 2.0 adlı altında Amazon yağmur ormanlarında gerçekleştirdi.
3 / 9
Philippe Echaroux, Street Art 2.0 projesiyle ağaç kesme eyleminin bir insanın canını almak gibi olduğunu görselleştirmeye çalışıyor.
4 / 9
Sanatçı Philippe Echaroux, eserleri için sprey boya yerine teknolojiyi kullanıyor.
5 / 9
Echaroux, “Bir ağacı kestiğinizde bu, bir insanı öldürmek gibi” şeklinde konuştu.
6 / 9
Sanatçıya göre, New York'taki Central Park, doğaya hükmetmeye çalışan insanın mükemmel bir sembolü.
7 / 9
Echaroux'un Street Art 2.0 projesiyle ağaçlar birer insan yüzü kazanıyor ve her biri bir insan hayatını temsil ediyor.
8 / 9
Sanatçı, projesiyle izleyicileri büyük resme bakıldığında insan mı doğayı, yoksa doğa mı insanı çevrelediği konusunu sorgulamaya davet ediyor.
9 / 9
Aynı zamanda bir çevre aktivisti olan Echaroux, yağmur ormanlarının yok edilmesine dikkat çekmeyi amaçladığını söyledi.
Yorum yaz