MULTİMEDYA

2700 yıllık bir seyir: Van Kalesi

Sitede oku
1 / 10
Urartu Kralı 1. Sardur tarafından M.Ö. 840-825 yıllarında Van Gölü kıyısına inşa edilen Van Kalesi, Urartular`ın 250 yıllık hakimiyetinin izlerini taşıyor.
2 / 10
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`ne dahil edilen Van Kalesi, görkemli yapısı ve günümüze ulaşan tarihi eserleriyle yerli ve yabancı binlerce turistin en çok ziyaret ettiği mekanların başında geliyor.
3 / 10
Van Kalesi, Türkiye ve dünyanın bir çok yerinden binlerce turiste, Urartular`dan günümüze uzanan tarihe tanıklık etme imkanı sunuyor.
4 / 10
Kale, her yıl ve her mevsim ziyaret edilen mekanlar arasında.
5 / 10
Bin 800 metre uzunluğunda, 20 ile 120 metre arası değişen genişlikte ve 100 metre yüksekliğindeki kaya üzerine kurulu kalede bulunan yazıtlar, kaya mezarları, tapınaklar, surlar, camiler ve kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan eserler 2700 yıllık tarihe ışık tutuyor.
6 / 10
Van Kalesi, Urartu Krallığı tarafından kütle halindeki taştan yaptırılan ve Urartu başşehri Tuşpa'yı kuş bakışı görecek şekilde tasarlanmasıyla dikkat çekiyor.
7 / 10
Ziyaretçiler, kalenin surları arasındaki yollarla kalenin zirvesine tırmanıyor.
8 / 10
Urartular'dan kalma Sardur Burcu, Analı-Kız açık hava tapınağı, krallara ait kaya mezarları, bin merdivenler ile ana kayaya oyulmuş yapılarla binlerce yıllık tarihi fotoğraf karelerine yansıtıyor.
9 / 10
Şehrin her açıdan göründüğü Van Kalesi, turistlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının da uğrak yerlerinden biri.
10 / 10
Van Gölü manzarası ve kentin en yüksek noktadan göründüğü yapısı ile Van’ın terası gibi duran tarihi kale, ziyaretçilerine kendine özgü eşsiz bir manzara sunuyor.
Yorum yaz