DÜNYA

Rus Dışişleri: ABD'nin Venezüella ordusunu muhalefet saflarına geçmeye çağırması benzersiz bir müdahale

Rusya Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika Dairesi Başkanı Aleksandr Şetinin, ABD'nin Venezüella ordusuna tutumlarını değiştirmeleri ve ülkenin seçilmiş lideri Nicolas Maduro'ya desteklerini çekmeleri amacıyla kurduğu temasların bir ülkenin içişlerine görülmemiş bir müdahale anlamına geldiğini açıkladı.
Sitede oku

Reuters bugün geçtiği bir haberde, ABD hükümetinin Venezüella silahlı kuvvetleriyle temasta olduğunu ve orduya Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya desteklerini çekme çağrısında bulunduğunu bildirmişti.

Şetinin, bu konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yabancı bir ülkenin, diğer ülkenin silahlı kuvvetlerine tutumlarını değiştirmeleri ve fiili olarak yeminlerini bozmaları yönünde doğrudan çağrıda bulunması, bu ne şekilde gerçekleşmiş olursa olsun, egemen bir devletin içişlerine benzeri görülmemiş bir müdahale anlamına gelir."

Maduro: ABD gözlerini Venezüella halkının zenginliklerine dikmiş durumda
'CARACAS, MOSKOVA'DAN ASKERİ YARDIM TALEP ETMEDİ'

Rusya'nın Venezüella ile ilişkilerini sürdürmekte olduğunu vurgulayan diplomat, Caracas hükümetinin Rusya'dan askeri yardım talebinde bulunmadığını da ekledi.

Şetinin sözlerine şöyle devam etti: "Anladığımız kadarıyla ABD'li ortaklarımız artık bu tür kategoriler içinde düşünmüyorlar. Her şeyi kendilerine yontuyorlar."

Yorum yaz