DÜNYA

AA: ÖSO'dan IŞİD hücresine operasyon

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre, Özgür Suriye Ordusu bileşenlerinden Ulusal Özgürleştirme Cephesi, Suriye'nin orta kesimindeki Hama ilinin kırsalında tespit edilen IŞİD hücresine yönelik operasyon gerçekleştirdi.
Sitede oku

ÖSO'nun IŞİD'e tank verme iddiası, Savunma Bakanı'na soruldu
Ulusal Özgürleştirme Cephesi, Hama ilinin kuzeybatı kırsalında düzenlediği operasyonda IŞİD hücresine operasyon yaptı.

Ulusal özgürleştirme Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik teşkilatlarının gözetleme ve takip çalışmaları sonucunda IŞİD'in bir hücresinin yakalandığını söyledi.

Mustafa, IŞİD'e bağlı bir grubun Hama iline bağlı Gab ovasında yakalandığını belirterek, yakalanan teröristlerin dokuzdan fazla mayınlı saldırı düzenlediklerini itiraf ettiklerini aktardı.

'8 FARKLI BÖLGEDE 9'DAN FAZLA MAYIN YERLEŞTİRİLDİ'

Örgüt mensuplarının sorguya tabi tutulduğunu ifade eden Mustafa, "Gab Ovası'nda özellikle Nasır Ordusu'nun ve Ahrar Harekatı'nın araçlarının güzergahına daha önce patlayan veya imha edilen 8 farklı bölgede dokuzdan fazla mayın yerleştirdiklerini öğrendik" dedi.

Sözcü Mustafa, yerleştirilen mayın ve patlayıcı düzeneklerin Gab Ovası'na bağlı Bab Et Taka, Şeria, Madik kalesi, Kırkat ve Tuveyne köylerindeki askeri araçları ve sivilleri hedef aldığını söyledi.

Yorum yaz