EKONOMİ

Türkiye Kasaplar Federasyonu sucuk üretimi için de serbestlik istedi: Kasap yaptığının arkasında durur

Kasap esnafına yönelik günlük 10 kilogram köfte üretim sınırının kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Yalçındağ, sucuk üretimi konusunda da serbestlik talep etti.
Sitede oku

Döner ve köfte standardında değişiklik
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği'ne ilişkin  değerlendirmelerde bulundu.

Tebliğ kapsamında market gibi perakende işletmeler için günlük 10 kilogram ile sınırlandırılan köfte imalatında miktar kısıtlamasının kaldırıldığını dile getiren Yalçındağ, kırmızı et karışımı içeren ürünlerden sadece pişmemiş köfte, tantuni, Kilis tava, kağıt kebabı gibi yöresel ürünler ile büyükbaş veya küçükbaş hayvan karkas etlerinden günlük olarak üretilip satışa sunulabileceğini kaydetti.

Müşterisine zorla köfte satan işletmeye ceza
Kasap köfte üretiminde günlük 10 kilogramlık üretim sınırının kaldırılmasıyla esnafın satış miktarına göre imalat yapabilme imkanına kavuştuğunu anlatan Yalçındağ, şöyle devam etti: "Kasap esnafı satmak için köfte hazırlarken kilograma dikkat etmek zorunda kalıyordu. 10 kilogramı geçtiği zaman bir ceza uygulanıyordu. Kasap esnafımız bazı zamamlar talebi karşılayamıyordu. Günlük 10 kilogram köfte üretim sınırlamasının kaldırılması kasap esnafınca olumlu karşılandı. Bunun için yetkililere teşekkür ediyoruz."

Sucuk üretimi konusunda da kasaplara serbestlik tanınmasını talep eden Yalçındağ, "Şartlarınız, makine ekipmanınız uygunsa sucuğu neden üretmeyelim? Kasap yaptığının arkasında durur, vatandaş bir sıkıntı yaşarsa kasabına ulaşabilir. Bütün bunlar düşünüldüğünde kasapların sucuk üretmesi için bir engel görünmüyor" dedi.

Yorum yaz