DÜNYA

Zaharova'dan Bolton'ın notuyla ilgili açıklama: Venezüella, Kolombiya üzerinden istikrarsızlaştırılıyor, hatırlatırım

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın elindeki defterinde yazılı olan '5 bin asker Kolombiya'ya' notuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Zaharova, Venezüella'daki durumun Kolombiya üzerinden istikrarsızlaştırıldığına dikkat çekti.
Sitede oku

Bolton dün Venezüella'ya karşı uygulanacak yaptırımlarla ilgili basın toplantısında elinde tuttuğu defterde '5 bin asker Kolombiya'ya' notu dikkat çekti. Diğer yandan ABD Başkanı Donald Trump, 2017 yılında Venezüella'ya askeri müdahale ihtimallerine işaret etmişti.

​Konuyla ilgili Facebook'tan değerlendirmede bulunan Zaharova, "Beyaz Saray'dan farklı düzeylerde birçok kişi Venezüella'ya müdahale ihtimaline utanmazlıkla göz kırptı. NBC'nin üst düzey bir Pentagon çalışanını kaynak gösterdiği haberinde ABD'nin Kolombiya ya da Venezüella'ya asker göndermeyeceğini yazdı. Kaynak, bu ülkelere askeri teçhizat ya da silah da gönderilmeyeceğini belirtti" ifadelerini kullandı.

Bolton'un '5 bin asker Kolombiya'ya' notu tartışma konusu oldu
'RESMİ AÇIKLAMA İÇİN UMUDUMUZU KAYBETMEDİK'

Resmi bir açıklama konusunda umutlarının hâlâ olduğunu belirten Zaharova "Venezüella'ya 'demokrasi götürmenin', diğer bir deyişle ülkedeki durumun, özellikle de Kolombiya üzerinden istikrarsızlaştırıldığını hatırlatırım. Batı'nın son yıllarda çok endişeli olduğu seçimlerden siber güvenliğe, iç işlerine müdahale etmemenin nasıl olduğunu da siz sorun" mesajını paylaştı.

 

 

Yorum yaz