DÜNYA

Öldürülen oğlunu anlatan film Oscar'a aday olunca anne tepki gösterdi: Tiksiniyorum

İngiltere'de 1993 yılında 2 yaşındaki James Bulger'ı kaçırıp işkence yaparak öldüren 2 çocuk katilin hikayesini anlatan "Detainment" (Alıkoyma), En İyi Kısa Film dalında Oscar'a aday gösterildi. Bulger'ın annesi Denise Fergus, kararın kendisini "tiksindirdiğini" söyledi.
Sitede oku

Denise Fergus, orijinal resmi belgeler üzerinden, Bulger'ın öldürülmesi ve polisin iki çocuk katili sorgulmasını konu edinen filmin kendilerinden habersiz çekildiğini belirtti.

Fergus, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sözde filmin çekilmesinin ve şimdi Oscar'a aday gösterilmesinin beni ne kadar üzdüğünü ve tiksindirdiğini kelimelerle ifade edemem" dedi.

​İrlandalı yönetmen Vincent Lambe ise bunun üzerine Fergus'tan özür dileyerek, filmle ilgili aileyi çok daha önceden haberdar etmesi gerektiğini söyledi.

Japon yolcuların Tahran'dan İstanbul'a kaçış hikayesi film oluyor
90 BİNDEN FAZLA KİŞİ İMZA VERMİŞTİ

Fergus daha önce, Lambe'nin olayı kariyeri için kullandığını belirtmiş "Detainment"ın Oscar'a aday gösterilmemesi için Akademi'ye şu sözlerle çağrıda bulunmuştu:

"Filmin adaylıktan geri çekmesini istiyorum. Bunun Oscar'ı haketmediğini düşünüyorum. O (Lambe) sadece bir başkasının acısını kullanarak kariyerinde yükselmeye çalışıyor"

Film için boykot çağrısı yapan Fergus "İnsanlardan bu filmi boykot etmelerini rica ediyorum, Bunun yapılmaması gerekiyordu. Özellikle James'in ebeveynlerine danışmadan" ifadelerini kullanmıştı.

​Salı günü Oscar ödülleri açıklanmadan önce, aynı talebi içeren dilekçeyle 90 binden fazla kişi filmin çekilmesi için imza verdi.

​Konu hakkında BBC'ye konuşan yönetmen Lambe ise filmin olayı normalleştirmeyi amaçlamadığını belirterek "Filmin yapılma nedeni, bu 10 yaşındaki iki çocuğun bu kadar korkunç bir suçu nasıl işleyebileceği konusunda daha geniş görüşe sahip olmaktı. Çünkü bunun nedenini anlamadığımız takdirde, gelecekte benzer olayların yaşanabileceğini düşünüyorum" dedi.

İRLANDA CUMHURBAŞKANINDAN TEBRİK MESAJI

İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Daniel Higgins ise Twitter hesabından yaptığı açıklamayla "Detainment" ekibi dahil Oscar adayı tüm İrlanda vatandaşlarını tebrik etti.

​10 yaşındaki Robert Thompson ve Jon Venables, James Bulger'ı Bootle kentindeki bir alışveriş merkezinden kaçırmışlardı.

Bulger'ı işkence yaparak öldürmeleri sonrası yargılanan ve suçlu bulunan Thompson ve Venables, 1993'te hapse atılmış, 2001'de ise serbest bırakılmışlardı.

 

Yorum yaz