DÜNYA

İsrail ordusundan İran'a hitaben 'Herhalde yolunu kaybettin, buradan gideceksin' paylaşımı

İran'ı Suriye'den çekilmeye çağıran İsrail ordusundan "Bakınız Şekil 1-A" tarzında bir paylaşım geldi.
Sitede oku

Netanyahu'dan Tahran'a: İsrail'i yok etmekle tehdit etmenin tüm sonuçlarına katlanacaksınız
Benyamin Netanyahu'nun başbakanlığındaki İsrail yönetimi 'İran'ın Suriye'den çıkması' emeline ulaşmak için dört koldan teyakkuza geçerken, iki ülke arasında savaş tehditleri havada uçuşuyor.

Suriye savaşı başladığından beri bu ülkeye hava saldırısı düzenleyen, bunun için önce Hizbullah, sonra İran gerekçesi gösteren İsrail ordusu, bugün İran'ı değilse de uluslararası kamuoyuna etkileyebilecek bir mesaj verme yoluna gitti.

Sosyal medya hesabından "Bakınız Şekil 1-A" tadında bir paylaşımda bulunan İsrail ordusu, "İran, kaybolmuşa benziyorsun" diye iğneleyip "İşte burada" yazısı altında bir harita paylaştı.

Haritada "İran şimdi burada" diye bir okla Suriye gösterilirken "İran'ın ait olduğu yer" diye dört okla birden İran haritasına işaret edildi. 

İsrail ordusunun paylaşımında, ABD-İsrail-Suudi Arabistan gibi ülkelerin başını çektiği cephe tarafından desteklenen cihatçıların istilasına uğrayıp ölüm kalım savaşı veren Suriye'nin imdadına yetişen az sayıda ülkeden birinin İran olduğuna değinilmedi.

'PEKİ SEN İŞGAL TOPRAKLARINDA NE ARIYORSUN?'

Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları, İsrail'in Suriye'nin Golan Tepeleri'nden Filistin topraklarına işgal ettiği yerlerde kendisine ait olmadığı halde ne aradığını sorgulamayı ihmal etmedi.

​Tabii İsrail'in baş müttefiği ABD'nin Ortadoğu'nun göbeğinde ne aradığını, yoksa yolunu mu kaybettiğini soranlar da çıktı.

Yorum yaz