DÜNYA

Belçika'daki Sarı Yelekler Google binasına barikat kurdu

Fransa'da akaryakıt zamlarını protesto için başlayıp neoliberal sistemin değişmesi talebine dönüşen Sarı Yelekler hareketinin Belçika ayağı, Valonya bölgesindeki Google binasına girişi engelledi.
Sitede oku

Belçika'daki Sarı Yelekler, sosyal medyadan yapılan çağrı üzerine, Frankofon bölgesindeki Mons şehrinde bulunan Google merkezi önünde toplandı.

Brüksel'de 'sosyal kış': Sarı Yelekler hayatı durma noktasına getirdi, en az 100 gözaltı
Google'ın veri merkezi ve sunucularının bulunduğu bina önünde barikat kurarak çalışanların şirkete girmesini engelleyen 30 civarında Sarı Yelek, basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Google'ın Belçika branşında yabancı çalıştırılmaması, ABD merkezli şirketin daha fazla vergi ödemesi ve uygulamalarını değiştirmesi talep edildi.

Fransa'daki eylemlerden etkilenerek Belçika'da da sokağa çıkan Sarı Yelekler, yaklaşık 8 haftadır protesto düzenliyor. Protestolar, göçmen karşıtlığı da karıştığı zaman, Avrupa Birliği'nin (AB) başkenti konumundaki Brüksel'de AB binalarını basma girişimine varabiliyor. Zaman zaman Belçika polisi, Sarı Yeleklere sert müdahalede bulunuyor.

Yorum yaz