DÜNYA

Erdoğan: Bolton'ın muhatabı İbrahim Kalın'dır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın temaslar için Ankara'da bulunan danışmanı Bolton'la görüşmeyi reddettiği haberlerine yönelik açıklama yaptı.
Sitede oku

ABD heyeti Türkiye'de: Kalın-Bolton görüşmesi 2 saat 10 dakika sürdü
AK Parti grup toplantısı sonrası gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Erdoğan'ın görüşmeyi reddettiği (ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John) Bolton, Ankara'dan ayrılıyor' haberlerine atfen "Bolton'ın muhatabı İbrahim Kalın'dır. Gerekli olsa görüşecektik ama gerekli olmadı, bir tepki olarak değerlendirmemek gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın başkanlığındaki Türk heyeti ile Bolton başkanlığındaki ABD heyeti bugün Ankara'da bir araya gelmişti.

Öte yandan Erdoğan, Kalın- Bolton görüşmesi sonrası ABD Başkanı Donald Trump ile şu anda bir randevulaşma olmadığını ama her an bir görüşme yapabileceğini söyledi.

Erdoğan, Suriye'de Fırat'ın doğusuna operasyonla ilgili bir soruya da "Bizim biliyorsunuz bir zamanlar Ayşe tatile çıkmıştı. Biz de bir gece ansızın gelebiliriz. Her an olabilir. Bu ziyaretten sonra hemen bir irtibata geçmek gerekebilir" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz