MULTİMEDYA

Kendin tut, kendin pişir, kendin ye: Güney Kore’nin Sancheoneo Festivali

Sitede oku
1 / 8
Güney Kore’nin Gangwon eyaletindeki Hwacheon kentinde düzenlenen buzda balık avı festivali, sıcaklığın dondurucu derecede olduğu buz tutmuş gölde alabalık avlama cesareti gösteren kalabalıkları kendine çekmeye devam ediyor.
2 / 8
Katılımcılar, göl yüzeyindeki kalın buz tabakası üzerinde açılan küçük bir delikten balık tutmaya çalışmaları ortaya ilginç görüntülerin çıkmasına neden oldu.
3 / 8
Günün sonunda ise balık yakalayabilecek kadar şanslı olanlar, festival için kurulan alanda bulunan çadırlarda, tuttukları balıkları pişirip yiyebilmenin keyfini doyasıya yaşadı.
4 / 8
Balık tutmak haricinde çeşitli oyunların ve etkinliklerinde bulunduğu festivalde, bazı katılımcılar ise dondurucu soğuğa aldırmadan havuza girerek çıplak elleriyle balık yakalamaya çalıştı.
5 / 8
Sancheoneo Festivali, ismini başkent Seul’un 120 kilometre kuzeyindeki Gangwon eyaletinin Hwacheon kentini çevreleyen göller ve derelerde yaşayan Güney Kore’ye özgü bir dağ alabalığından almakta.
6 / 8
Hwacheon Valisi Choi Moon-soon yaptığı açıklamada, geçen sene düzenlenen festivale 1.7 milyon katılım olduğunu ve bunun 120 bin kadarını ise yabancı turistlerin oluşturduğunu bilgisini paylaştı.
7 / 8
Festivalin organizatörlerinden alınan bilgiye göre, festivale ilk gününde yaklaşık 141 bin 500 kişi katılım gösterdi.
8 / 8
Sancheoneo Festivali, 27 Ocak’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Yorum yaz